Haberler

Türkiye'de Uzaktan Eğitim Çalıştayı"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Türkiye'de Uzaktan Eğitim" konulu çalıştay düzenlendi Prof. Dr. Hafize Keser: "Kitaptaki bilgiyi alıp aynen ekrana aktarır ve buna da uzaktan eğitim dersek yanlış yapmış oluruz.

Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı " Türkiye'de Uzaktan Eğitim" konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın oturum başkanlığını yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Sönmez Pamuk, Amasya Üniversitesi UZEM stüdyosunda gerçekleştirilen çalıştayda, Türkiye'de uzaktan eğitimin çok ilgi gören bir konu olduğunu belirtti.

Uzaktan eğitim konusunda nitelikli eğitimin ön plana çıkarılması gerektiğini ifade eden Pamuk, "Uzaktan eğitim faaliyetlerinde üniversitelerarası işbirliği çok önemli. İşbirliğinin sağlanması halinde eğitim olanakları ve tecrübeler daha geniş alanda kullanılabilir" dedi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hafize Keser ise uzaktan eğitimde nitelikten asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

"Bilimsel hareket etmeliyiz"

Bu konuda umut tüccarlığı yapamayacaklarını ifade eden Keser, şunları kaydetti:

"Ülkenin ve toplumun ihtiyacı olan insan gücünü yetiştirme işinde uzaktan eğitim potansiyelinden akılcı bir şekilde yararlanmalıyız. Kitaptaki bilgiyi alıp aynen ekrana aktarır ve buna da uzaktan eğitim dersek yanlış yapmış oluruz. Onun yerine uygun modelleri ve uygun öğretim tasarımlarını seçmeliyiz. Uzaktan eğitimde eş zamanlı öğreticilerin ciddi bir eğitimden geçmesi gerekiyor. Yeterliliklerin kazandırılması gerekiyor. Üniversitelerin güçlü olduğu alanları ön plana çıkarıp o alanlarda programlar açmak gerekiyor ki daha nitelikli hizmet verilebilsin. Uzaktan eğitimde duygusal hareket etmeyip bilimsel hareket etmeliyiz."

"Uzaktan eğitim fırsat eşitliği sunuyor"

Amasya Üniversitesi UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep  Çakır ise hayat boyu öğrenme sürecinde uzaktan eğitimin fırsat eşitliği sağladığını dile getirdi.

Engelli bireylerin, eğitimini çeşitli sebeplerle tamamlayamayan ve çalışanların uzaktan eğitim sistemi sayesinde eğitimden kopmadıklarını anlatan Çakır, "Türkiye'nin çok farklı noktalarından öğretmenlerimiz üniversitemiz uzaktan eğitim yüksek lisans programlarında akademik yolculuklarını ihmal etmeden eğitim öğretime devam edebiliyorlar" ifadelerini kullandı. - Amasya

Kaynak: AA / Güncel
4 bebeğin ölümünden sorumlu tutulan doktorun cevaplamak istemediği soru

4 bebeğin ölümünden sorumlu doktorun cevaplamak istemediği soru

Antalya sele teslim! Yüzlerce vatandaş tahliye edildi

Antalya sele teslim! Yüzlerce vatandaş tahliye edildi

Erdoğan'dan, İçişleri Bakanı'nı komisyon görüşmelerine almayan CHP'li vekillere sert sözler

İçişleri Bakanı'nı komisyon görüşmelerine almayan CHP'li vekillere sert sözler

Kılıçdaroğlu'ndan Akşener için olay sözler: Ailemi emanet ederim diyen 'işbirlikçi' çıktı, güvenmem hataydı

Akşener için öyle bir ifade kullandı ki, salon resmen buz kesti

title