Haberler

Ttb: Uzmanlık Eğitimi Zorlamalarına, Hak Kayıplarına Boyun Eğmeyeceğiz

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan pratisyen hekimlere uzmanlık eğitimi dayatıldığını belirterek, "Bu nedenle aile hekimleri söz konusu bu eğitimi alamazsa ileriki aşamada mesleklerini yapamaması, işsiz kalmaları söz konusu olabilecektir" açıklamasında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan pratisyen hekimlere uzmanlık eğitimi dayatıldığını belirterek, "Bu nedenle aile hekimleri söz konusu bu eğitimi alamazsa ileriki aşamada mesleklerini yapamaması, işsiz kalmaları söz konusu olabilecektir" açıklamasında bulundu.

TTB'de yapılan basın toplantısına, TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Gülriz Erişgen, TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Handan Yüksel, TTB Pratisyen Hekimlik Kolu'ndan Zafer Çelik, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Ebru Basa ile Rıza Özbek katıldı. Basın açıklamasını okuyan Yüksel, "Hekimlerin acil durumlarda mesleklerini yapmasını engelleyen, güvencesiz ve taşeron çalışma biçimini meşrulaştıran, ASM'de çalışan aile hekimlerini ve diğer sağlık çalışanlarını kamu hastanelerinde acil nöbet tutmaya zorlayan Sağlık Torba Yasası, TTB ile sağlık iş kolundaki sendikalar ve birinci basamak hekimlerinin örgütlü olduğu derneklerin haklı muhalefetlerine rağmen TBMM'de kabul edilmiştir" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde yayımlamayı düşündüğü "Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmelik Değişikliği" ile ASM çalışanlarının ücretlerini düşüreceğini, yeni ek görev ve sorumluluklar getireceğini, kazanılmış hakları geriye götüreceğini vurgulayan Yüksel, şunları ifade etti:

"Yönetmelik değişikliğinin bu biçimiyle yayınlanması halinde aile hekimleri üretimden gelen gücünü en etkin bir şekilde kullanmakta tereddüt etmeyecektir. Sağlık Bakanlığı'nın Tıpta Uzmanlık Kurulu aracılığıyla yıllardır birinci basamak hizmet birimlerinde bilgi, beceri, deneyim kazanmış; bu birimlerde başarılı hizmetler yürütmüş ve halen yürütmekte olan pratisyen hekimlere uzmanlık sınavına girme şartı getirmesi, eğitimin belirsiz içeriği, 6 yıl gibi uzun bir süreye yayılacak olması, 6 aylık rotasyonlarla kendi nüfusundan kopması ihtimali gibi yaşanabilecek birçok olası sorunlar meslektaşlarımızda ciddi endişelere neden olmuştur. Ayrıca uzmanlık eğitimi alabilmek için sınavlara giren, zorlu bir asistanlık eğitimi sonrası mecburi hizmet yapan aile hekimi uzmanı arkadaşlarımızın emeklerinin de göz önünde bulundurulmayacağı kaygısını taşıyoruz. Aynı ASM'de aynı koşullarda aynı işi yapan hekimlerin arasında eşitsizlikler sürerken, ASM'de çalışan pratisyen hekimlere uzmanlık eğitimi dayatılmaktadır. Bu nedenle aile hekimleri söz konusu bu eğitimi alamazsa ileriki aşamada mesleklerini yapamaması, işsiz kalmaları söz konusu olabilecektir. Aile hekimlerinin bunu kabul etmeyeceklerini kamuoyuyla paylaşırız."

Kaynak: ANKA / Güncel
İstanbul Yenikapı metro istasyonunda yangın

İstanbul'da metroda yangın! İstasyon kapatıldı, yolcular tahliye edildi

AK Parti kurucusu Hüseyin Çelik'ten Atatürk için skandal 'diktatör' çıkışı

AK Parti kurucusundan canlı yayında skandal Atatürk çıkışı

9. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi! O suç artık ön ödeme kapsamında

Ankara'nın ardından İBB'nin konser harcamalarına da soruşturma başlatıldı

Başsavcılık etkinlik ve konserleri mercek altına aldı

title