Haberler

TREDAŞ Leylek Yuvalarının Bakımını Dron ile Yapıyor

TREDAŞ Leylek Yuvalarının Bakımını Dron ile Yapıyor
Güncelleme:

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ, leylek yuvalarının sağlıklı enerji akışı için termal kameralı dron kullanarak bakım çalışmalarını gerçekleştiriyor. TEDAŞ, kuşların göç yolundaki yuvaların korunmasına yönelik teknoloji ile desteklenen bir proje yürütüyor.

Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) leylek yuvalarının devamlılığının sağlanması ve sağlıklı enerji akışı için, bozulan ve zarar görmüş yuvaların bakımlarını termal kameralı dron yardımıyla yapıyor.

TREDAŞ'dan yapılan açıklamaya göre, kilometrelerce uzunluktaki hatlarda bakım çalışmalarını termal kameralı dron aracılığıyla yapan kurum, teknolojik altyapısını mevsimsel göçlerini yerine getirmek için bölgeye gelecek leyleklerin yuvaları için de kullanıyor.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde elektrik dağıtımını üstlenen TREDAŞ hizmet bölgesindeki her noktaya kesintisiz, kaliteli ve güvenli elektrik dağıtım hizmeti sunarken, çevreye ve doğaya dost, yaban hayata saygılı bir anlayış ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Doğal yaşamın korunması ve ekosistemin dengesi açısından elektrik direklerine konan, yuva yapan kuşları koruma altına alan ve onlara güvenli bir güzergah oluşturan TREDAŞ, leyleklerin sıcak bölgelere göçünün ardından yuvaların bakımına başladı.

Kuşların göç güzergahında bulunan Trakya'da, leylek yuvalarının devamlılığının sağlanması ve sağlıklı enerji akışı için ekipler tarafından yerinde tespitler yapılıyor.

Yuvada canlı olup olmadığının tespiti de termal kameralı dronla gerçekleştiriliyor.

Leylek yuvalarının bakım çalışmalarını dron aracılığıyla gerçekleştiren ekipler, bozulan veya zarar görmüş yuvaların bakımlarını yaparak tekrar yerlerine yerleştiriyor.

Kaynak: AA / Mesut Karaduman - Güncel

Yerel Haberler Hayvanlar Havacılık Teknoloji Güncel Enerji Çevre Yaşam Tedaş

İsrail'e misilleme yapan İran ilk kez hipersonik Fettah-1 füzelerini kullandı

İsrail'e füze yağdıran İran'dan dikkat çeken açıklama: İlk kez kullandık

Olay görüntü! Netanyahu füze yağmuru sırasında sığınağa mı saklandı?

Dünyaya kafa tutan Netanyahu füze yağmuru başlayınca soluğu sığınakta almış

İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları nedeniyle İstanbul çıkışlı uçuşlar iptal edildi

Havada büyük kaos! Seferler iptal oldu, acil inişler başladı

Sinan Ateş davasında CHP lideri Özel'e hakaret eden sanık duruşma salonundan çıkarıldı

CHP lideri Özel'e "Haysiyetsizsin, kahpe seni" deyince salondan atıldı

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });