Haberler

Toprağın Dili Şiirlere ve Fotoğraflara Döküldü

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlediği yarışmada toprağın dili şiirlere ve fotoğraflara döküldü.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlediği yarışmada toprağın dili şiirlere ve fotoğraflara döküldü.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin geleneksel olarak düzenlediği şiir, öykü ve fotoğraf yarışmasında toprağın dili sanata dönüştü.

Tarım Kredi, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek için harekete geçti. Fotoğraf alanında üç yıldan beri yapılan yarışmaya bu sene şiir ve öykü de eklendi. Gübretaş, Tareks, Tarnet ve Tarım Kredi Yem sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada, toplamda 36 eser de sergilemeye layık görüldü. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Tarım Kredi Kooperatifleri Şiir, Öykü ve 4. Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kumaş ve Genel Müdür İrfan Güvendi'nin katılımı ile Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan eserler Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kumaş ve Genel Müdür İrfan Güvendi'nin katılımı ile Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda açılan sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"SANAT, KÜLTÜRÜN EN ÖNEMLİ VARLIĞIDIR"

Sürdürülebilir kooperatifçiliğin benimsenmesini sağlamak, toprağın, tarımın ve çiftçiliğin önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek adına bu sergiyi düzenlediklerini belirten Başkan Kumaş, "Kurumların kamuoyu nezdinde bilinilirliğini artırmaya da katkı sağlayan bu tür yarışmaların kurumsallaşmanın da bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, katılımcıları bu güzel eserlerinden dolayı kutlarım" ifadelerini kullandı.

"KÜLTÜREL ORGANİZASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Genel Müdür Güvendi ise, Tarım Kredi olarak tarımda sürdürebilir üretim, gıda güvenliği, tarımın ve çiftçiliğin önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Tarımsal üretimin insan yaşamı üzerindeki önemini vurgulamaya yönelik her çalışmaya büyük önem vermekteyiz. Tarımın ne denli önemli ve hayati bir faaliyet olduğunu artık daha iyi anlamaya başladık. Üretimin başka bir değişle "insani görevin" kamuoyunda gerek yazılı gerekse görsel sanat ile gündeme gelmesi ya da gündemde kalması için bugün burada olduğu gibi sosyal ve kültürel organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. Bu güzide eserleri bizlerle paylaşan gerek çiftçi gerekse personelimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

27-28 Temmuz tarihleri arasında fotoğraf severleri ağırlayacak olan serginin sergi açılışına Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçileri, Daire Başkanları, Birim Müdürleri, personel ve çok sayıda davetli katıldı.

Öykü Yarışması Yetişkinler Kategorisinde dereceye girenler şöyle sıralandı:

"Birinci "Dışarıda Yağmur Vardı" isimli çalışmasıyla E. Alparslan Ulu, ikinci "Kontrolör ve Çoban" isimli çalışmasıyla Mesut Atav, üçüncü "Zümrüdü Anka" isimli çalışmasıyla Hüseyin Genç oldu.

Bu dalda mansiyon ödüllerini ise "Bir Çocuğun Günlüğü" isimli çalışması ile Soner Canpolat ve "Senin Hiç Ciğerin Yandı mı" isimli çalışması ile Serpil Özdemir kazandı".

Fotoğraf Yarışması Yetişkinler Kategorisinde derece girenler şu isimlerden oluştu:

"Birinci "Emek Hayattır" isimli fotoğrafıyla Gültekin Kayalar, ikinci "Anne Kız" isimli fotoğrafıyla Filiz Görgör ve üçüncü "Bir Nefes" ismini verdiği fotoğrafla Ömer Toy oldu.

Fotoğraf dalında mansiyon ödüllerinin sahipleri ise, "Kunduru" isimli çalışmasıyla Fuat Yetgin ve "Tasasız" isimli çalışmasıyla Mehmet Yazan oldu".

Bütün kategorilerde birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere ve mansiyon dereceli yarışmacılara fotoğraf makinesi hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close