Haberler

Toplum Sağlığı Merkezi Hastaların Umut Işığı

Güncelleme:

Burdur Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı ve Serenler Otel karşısında bulunan Toplum Sağlığı Rehabilitasyon Merkezi, yapılan çalışmaları protokole verilen sabah kahvaltısı ile duyurdu.

Rehabilitasyon merkezinden destek alan hastalarla bir araya gelmek ve yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere kahvaltıya Vali Nurettin Yılmaz ,eşi Hatice Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile birlikte İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat ve eşleri, Burdur Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Sedat Kavas, Sağlık Kurum Yöneticileri, Merkez Çalışanları ve hastalar katıldı.

Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından Rehabilitasyon Merkezi'nden destek alan hastalar protokolle şarkılar söyleyerek halaylar çekerek kişisel yeteneklerini sergiledi. Akabinde Vali Yılmaz , Başkan Akkaya ve beraberindeki heyet merkezin birimlerini de gezdi ve hastaların ürettikleri ürünleri inceleyerek dile getirilen eksikliklerin tamamlanması için gerekli birimlere talimat verdi. Hastalar Merkeze basketbol ve voleybol sahası ile spor aletleri istediler.

Rehabilitasyon Merkezi'nin hobi bahçesini de gezen heyet, bahçe çalışması hakkında bilgi alarak destek alan hastalarla sohbet etti. Ayrıca Vali Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz hastalara hediyeler de verdi.

Toplum Sağlığı Merkezi'nin ocak ayında hizmete açıldığını kaydeden Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sedat Kavas, Merkez'de, hastaneye yatış işleminin ardından hastanın sosyal hayata kazandırılması için yapılacak birçok faaliyetlerin yapılmakta olduğunu ve tanısı raporlandırılan hastaların merkeze kabul edildiğini söyledi. Hastaların takip tedavi ve sosyal hayata kazandırılması için sosyal aktivitelerle desteklendiğini dile getiren Kavas, sosyal hizmet uzmanları, psikolok ve uzman hekim eşliğinde ev ziyaretleri de yapıldığını vurguladı. Kavas sözlerine şöyle devam etti: " Merkezimiz açıldığı günden bu yana psikiyatri servis tecrübesi bulunan dört hemşire, psikiyatri uzmanı, psikolok ve diğer yardımcı personelle ve aynı zamanda Halk Eğitim Merkezi'nden haftada üç gün gelen konusunun uzmanı faaliyet hocaları ile hizmet veriyor. Burada her sabah doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Grup terapileri yapılıyor. Kütüphanemiz oluşturuldu. Hobi bahçe etkinliğimizde burada her hastamızın kendine ait sebzeleri var.

18 Haziran tarihi itibarı ile 30 kayıtlı hastamız var ve bu hastalarımızdan 16'sı aktif olarak etkinliklerimize katılıyor. Burası Devletimizin sosyal amaçlı bir faaliyet alanı. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı ruhen, bedenen, psikolojik ve sosyolojik olarak iyilik halidir diye tanımlıyor. Dolayısı ile sağlık kişisel olduğu kadar toplumsal da aynı zamanda bu anlamda bizlere bugün destek verdikleri için sayın Valimiz başta olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Misafirlerimizin bu ilgileri hem hastalarımıza hem de çalışanlarımıza büyük bir motivasyon sağlamıştır "

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sebahattin Akkaya Nurettin Yılmaz Hatice Yılmaz Burdur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title