Haberler

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri Filistinli anneler için mektup yazdı

Güncelleme:

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının son bulması talebiyle oturma eylemi düzenleyerek Filistinli anneler için mektup yazdı. Eylemde, Filistin'deki zulme dikkat çekmek amaçlandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri Filistinli anneler için mektup yazdı.

Öğrenciler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının son bulması talebiyle bir hafta önce yerleşkedeki Tatbikat Camisi yanında başlattıkları oturma eylemine devam ediyor.

Filistin'de yaşanan zulme dikkati çekmek isteyen öğrenciler, gerçekleştirdikleri etkinlikte Filistinli anneler için mektup hazırladı.

Öğrenciler, çadırların yanında bulunan masalarda yazdıkları mektupları, oluşturdukları panoya astı.

İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ecem Sarpkaya, AA muhabirine, Filistin'de yaşanan zulme dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Filistin'de çocukların ve annelerin öldürüldüğünü anımsatan Sarpkaya, "Bizlerin 'Anneler Günü'nü kutlayabileceği annemiz var ama onların anneleri yok. En azından o mazlum ölen çocuklar adına Anneler Günü mektubu yazdık. Onlara iletemesek bile en azından bu yolda bir şeyler yapmaya çalıştık." diye konuştu.

Öğrencilere desteğe gelen psikolojik danışman Bilge Karataş da İsrail'in Filistin'de masum insanları katlettiğini dile getirdi.

Filistin'de 7 Ekim'den bu yana soykırım yapıldığını aktaran Karataş, "Dünyaya sesimizi duyurabilmek ve yüreğimizle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Anneler Günü dolayısıyla çocuklarını kaybetmiş annelere, daha doğmamış çocuklarını kaybeden annelere mektuplarımızı yazdık. Gönül isterdi ki mektuplarımız yerine ulaşsın. Ama şimdilik ettiğimiz dualar oraya ulaşıyor. Yüreğimiz buruk." diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ahmet Ertik de İsrail'in Filistin'de uyguladığı zulmün bir an önce son bulması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Filistin Tekirdağ İsrail Dış Politika Eğitim Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title