Haberler

2.5 Yaşındaki Hakan Ayağa Kalkabilmek İçin Yardım Bekliyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğduktan 3 gün sonra beyin felci geçiren Hakan Demir, İzmit'te tedavi görüyor. Devlet yılda 60 seans fizik tedavi imkanı sağlıyor; ancak Hakan'ın bundan fazlasına ihtiyacı var.

İzmit'te, 2.5 yaşındaki Hakan Demir serebral palsi(beyin felci) hastalığı nedeniyle özel bir hastanede fizik tedavisi görüyor. Anne Yasemin Demir, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yılda 60 seanslık fizik tedavi seansını karşıladığını belirterek, "Oğlum vücudunu hareket ettiremiyor. Devlet bize yılda 60 seans fizik tedavi imkanı sağlıyor; fakat oğlumun sürekli tedavi görmesi gerekiyor. Oğlumun sürekli tedavi görüp ayağa kalkması için yardım istiyorum." dedi.

HAKAN'IN İYİLEŞMESİ İÇİN 60 SEANS YETMİYOR

İstanbul'da oturan Yasemin Demir, serebral palsi hastalığı nedeniyle vücudunu hareket ettiremeyen oğlu Hakan Demir'i, tedavisi için İzmit'te bulunan özel bir fizik tedavi hastanesine getirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun karşıladığı 60 seanslık tedavi kapsamında Hakan Demir'in tedavisi yapılıyor. Yasemin Demir hastanede umutla oğlunun iyileşmesini bekliyor. Oğlu Hakan'ın serabral palsi hastalığının yanı sıra tek böbreğinin bulunduğunu, kronik akciğer hastası ve işitme engelli olduğunu belirten Yasemin Demir, ağlayarak hayırseverlerden desteklerini beklediğini söyledi.

DOĞDUKTAN 3 GÜN SONRA BEYİN FELCİ OLDU

Yıllık 60 seans tedavinin çocuğunun iyileşmesi için yeterli olmadığını ifade eden Yasemin Demir, "Benim çocuğum doğduktan 3 gün sonra beyin felci oldu. Şu anda yürüyemiyor, konuşamıyor ve karnından besleniyor. Çocuğumun gerçekten iyi bir fizik tedaviye ihtiyacı var ve bizim gücümüz buna yetmiyor. Devlet yılda bize seansı 1 saatten oluşan toplam 60 seans tedavi hakkı tanıyor. Bu tedavi yeterli gelmiyor" dedi.

"OĞLUMUN YÜRÜMESİNİ GÖRMEK İSTİYORUM"

Tedavi sona erdiğinde oğlunun yine aynı duruma düşeceğini ifade eden Yasemin Demir, konuşmasını söyle sürdürdü:

"60 seanslık tedavi bize yetmiyor. Doktorlar organlarının çok yavaş çalıştığını ve bu gidişle de çocuğumu kaybedebileceğimi söylüyorlar. Bana her şeye hazırlıklı ol diyorlar. Aylarca hastanelerde yatan bir çocuk. Çok zor durumdayız ve iyi bir fizik tedaviye ihtiyacı var. Yardımseverlerimize sesleniyorum. Bizim elimizden tutun, Hakan'ın size çok ihtiyacı var. Yalvarıyorum ne olur yardım edin evladıma. Benim oğlum da yaşıtları gibi yürüsün. Ben yemek yerken benim çocuğum bana bakıyor ve içim gidiyor. Çocuğum doğduktan sonra hastanelerden çıkamadık ve sürekli borç yapıyoruz."



UZUN SÜRE REHABİLİTASYONA İHTİYACI VAR

Hakan'ın beynindeki gelişim için ilk 5 yılın çok önemli olduğunu söyleyen fizyoterapist Fatih Söylemez, "Hakan bize ilk geldiğinde başını tutamıyordu. Destekli de olsa oturamıyor. Buna yönelik tedavi uyguluyoruz. Ağzından da beslenemediği için yutma rehabilitasyonu çalışıyoruz. Fakat bu çocukların uzun süre rehabilitasyona ihtiyacı var. Bu çocuklar için ilk 5 yıl beyinlerindeki gelişim çok önemli." diye konuştu.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close