Haberler

TDV, Etiyopya'da kurban organizasyonuna başladı

Güncelleme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), hayırseverlerin bağışladığı kurbanların kesimi ve dağıtımına Etiyopya'da başladı. Ülkenin farklı noktalarında gerçekleştirilen kesimler sonrasında etler ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

ADDİS Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), hayırseverlerin bağışladığı kurbanların kesimi ve dağıtımına başladı.

"Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş" sloganıyla 79 ülkede başlatılan vekaletle kurban organizasyonu için Etiyopya'da 42 bin 700 hisseye ulaşıldı.

Ülkenin 34 farklı noktasında sabah saatlerinde başlatılan kesimlerin ardından paylara ayrılan etler, poşetlendikten sonra araçlara yüklendi. Hisseler, TDV gönüllülerince ülkenin dört bir yanında önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bulundukları şehir, köy ve kasabalarda ailelerle bayramlaşan TDV gönüllüleri, beraberlerinde getirdikleri bayram şekerlerini çocuklara ikram etti.

Addis Ababa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Cuhadar, 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonunun planlandığı şekliyle devam ettiğini belirterek, "Etiyopya'nın dağına, taşına ulaşılamayan noktalarına kadar ulaşmak gayretindeyiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Etiyopya Güncel Kurban Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title