Haberler

TBMM'de AK Parti ve CHP'li grup başkanvekilleri arasında ''bez parçası'' tartışması: Haddini bileceksin

Güncelleme:

TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında gergin anlar yaşandı. Başarır, "21 evladımız şehit olmuş ve siz bir parti olarak kağıt parçasıyla geçiştireceğinizi mi sanıyorsunuz." dedi. Usta'nın, "Altında imzalarımız bulunan kağıda 'bir A4 parçası' diyorsanız, bayraklara da 'bez parçası' dersiniz." sözlerine Başarır, "Bayrağa bez parçası diyecek siz olun, başkası olsun alnını karışlarım. Sen haddini bileceksin." diye tepki gösterdi.

TBMM'de CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında gergin anlar yaşandı. Başarır, "21 evladımız şehit olmuş ve siz bir parti olarak kağıt parçasıyla geçiştireceğinizi mi sanıyorsunuz." ifadelerini kullandı. Usta'nın, "Altında imzalarımız bulunan kağıda 'bir A4 parçası' diyorsanız, bayraklara da 'bez parçası' dersiniz." sözlerine Başarır, "Bayrağa bez parçası diyecek siz olun, başkası olsun alnını karışlarım. Sen haddini bileceksin." diye tepki gösterdi.

TBMM'DE "BEZ PARÇASI" TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında "bez parçası" tartışması yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, TBMM'de dün yapılan terör oturumundan sonra bütün partilerin katılımıyla Meclis Başkanlığı tezkeresinin kabul edildiğini hatırlatarak "Türkiye Büyük Millet Meclisinin CHP'nin de "evet" diyerek verdiği o bildiriyi paylaşmayıp kendi bildirisini paylaşmayı tercih ettikleri için de buradan tekrar bunu yüce milletimizin takdirine sunmak istiyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Türk bayrağına 'bez parçası' tartışması yaşandıCHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır

Şahin'in bu sözleri üzerine söz isteyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, şunları söyledi: "Şimdi, 9 evladımızı şehit verdik ama kısa bir süre önce de 12 evladımızı şehit vermiştik. Orada bazı taleplerimiz oldu. 'Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti' dedik, 'Bu Parlamento, bu erk -yasama, yürütme, yargı arasında- Türkiye için en önemli erktir' dedik, 'Milli Savunma Bakanı ve Dışişleri Bakanı gelsin Meclis'e, ihmal var mı yok mu, şehitlerimizle ilgili bilgilendirmede bulunsun' dedik. Bunlar kabul edilmedi, bir bildiri yayınladınız ve orada 'Sıfır terörle aldığı bu ülkeyi terör yuvası haline getiren AK Parti'yle biz aynı hizada imza atmak istemiyoruz' dedik ve kendi bildirimizi yayınladık.

CHP'Lİ BAŞARIR: KAĞIT PARÇASIYLA GEÇİŞTİRECEĞİNİZİ Mİ SANIYORSUNUZ?

9 evladımız şehit oldu, nasıl olduysa 2 Bakan -ki doğru bulduğumu da söylüyorum- geldi, bilgilendirmede bulundu. Peki, o gün niye bulunmadı Sayın Grup Başkanvekili; bu, keyfi bir durum mu? Ve Meclis Başkanımız tek kendi imzasıyla, Başkanlık tezkeresiyle getirdi 'Terörü kınayalım, lanetleyelim, oylayalım' dedi, Bakanlar da bilgi verdi. Cumhuriyet Halk Partisi grubu ne oy verdi? 'Evet' oyu verdi. Yahu, iki haftada toplam 21 evladımız şehit olmuş ve siz bir parti olarak kağıt parçasıyla geçiştireceğinizi mi sanıyorsunuz? Tabii ki Bakanlar buraya gelecek, konuşacak, bir ciddiyeti ortaya koyacak. Olacak şey mi Sayın Grup Başkanvekili? Bakın, Meclis Başkanı tezkereyi tek başına imzasıyla getirdi, Cumhuriyet Halk Partisi ve tüm gruplar da çoğunlukla gereğini yaptı."

AK PARTİLİ USTA: BAYRAKLARA İKİ GÜN SONRA "BEZ PARÇASI" DERSŞNŞZ

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Başarır'ın sözlerine yönelik, "Bu meclisin iradesiyle kendilerinin 'bir A4 kağıdı' deyip imza atmadıkları çok önemli bir metindir aslında. Millet Meclisi'nin iradesini gösteren bir milletvekili olarak 'Evet ben de bir terör örgütünü ve terörü lanetliyorum' demekten imtina etmediğimizi gösteren bir metindir. Buna imza atmamak için bu tip siyasi polemiklere girmeye hiç gerek yok. Eğer Meclis'in kağıdında yazılan, altında imzalarımız bulunan kağıda 'bir A4 parçası' diyorsanız, şurada arkamızda bulunan bayraklara iki gün sonra 'bez parçası' dersiniz siz. Hiç kusura bakmayın" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda Türk bayrağına 'bez parçası' tartışması yaşandıAK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta

"KÜRSÜDEN OKUNMUŞ METNE 'KAĞIT PARÇASI' DEME HADDİNİZ YOK"

Leyla Şahin Usta'nın sözleri CHP milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Usta'nın sözleri milletvekillerinin tepki göstererek bağırmalarıyla sık sık bölündü. Usta konuşmasına devam ederek, "Bu meclisin tutanaklarına geçmiş, kürsüden okunmuş metne 'kağıt parçası' deme haddiniz yok. Burada hepimizin ortaklaşarak 'evet' dediği bir metni hiçe sayarak bir Genel Başkanın tweet atması kadar yanlış bir davranmış olamaz" dedi.

BAŞARIR: HADDİNİ BİLECEKSİN

Başarır, Usta'nın sözleri üzerine yeniden söz alarak şunları söyledi: "Şu gördüğünüz bayrak Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kanıyla bu rengi almıştır. Ona bez parçası diyecek siz olun, başkası olsun alnını karışlarım. Sen haddini bileceksin. Benzetmeyle bile Türk bayrağına bez parçası diyemezsin. Sen haddini bileceksin AK Parti Grup Başkanvekili. İşin şirazesi kaçtı.

"KAĞIT PARÇASIYLA BAYRAĞI MI KIYASLIYORSUN"

Ne demek, senin yayınladığın bildirideki kağıt parçasıyla bu bayrağı mı kıyaslıyorsun. Özür dileyeceksin, Meclis'ten de, partimizden de, tarihten de özür dileyeceksin. Bilinçaltını ortaya koyuyorsun. Sen şehide kelle diyen bir genel başkanın grup başkanvekilisin. Sen çadır mahkemelerini kuran bir partinin milletvekilisin. Ben ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin milletvekiliyim." Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, tartışmaların devam etmesi üzerine Genel Kurul'a ara verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ali Mahir Başarır Leyla Şahin Usta AK Parti Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

Akıllara durgunluk veren olay! Eşinin ağaçtan düştüğünü duyan kadın fenalaşarak can verdi

title