Haberler

TBMM Başkanı Yılmaz: "Genç Nüfusu Tarımda Tutmanın Tek Yolu Kırsal Kalkınmadır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma çiftçiyi makus talihinden kurtaracak, ülkenin birçok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiyi rayına oturtacak" dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Sivas İl Özel İdaresi tarafından Ulaş ilçesi Kovalı Bölgesi'nde yapılan Et ve Entegre Tesisi'nin Et ve Süt Kurumu'na devir teslim törenine katıldı. Törene Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Arzu'nun yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bize düşen onların uğruna can verdiği değerleri korumak, yüceltmek ve güçlendirmektir. İşte bugün burada açılışını yaptığımız tesislerde bu amaç doğrultusunda çalışmaktadır. Bugün Sivas'ın bir hayali gerçekleşiyor. 2000 yılında özelleştirilen ve kapanan Et ve Balık Kurumu'nu yeniden Sivas'a kazandırıyoruz. Yapmak zor, zoru başaranlara teşekkür ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Süreci bilen zorluğun derecesini de bilir. Uzun bir süreç içerisinde bir eser çıktı Sivas bir değer kazandı" dedi.

Eseri işletmenin eseri ortaya koymak kadar önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma çiftçiyi makus talihinden kurtaracak ülkenin bir çok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiye rayına oturtacak, en önemli faaliyet alanı Allah'a hamdolsun Sivas kırsal kalkınmada Türkiye'nin en ileri gelen illerinden" şeklinde konuştu.

Sivas'a kırsal kalkınma alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Yılmaz, bu yatırımların artarak devam edeceğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ise, "Türkiye'yi dünyada 11'inci tarım ekonomisinden 7'nci tarım ekonomisi haline getirdik. Avrupa'nın 4'üncü tarım ekonomisinden, Avrupa'nın birinci tarım ekonomisi haline getirdik. Tarımsal gayri safi milli hasılamızı 23 milyar dolardan, 61 milyar dolara getirdik. 76 milyon nüfusumuzu besliyoruz. 40 milyon turistimizi ağırlıyoruz. Bölgemizdeki olaylar nedeniyle ülkemize gelen 2.5 milyon komşumuzu beslemenin dışında 18 milyar dolarlıkta tarımsal ürün ihracatı yapıyoruz. Tarımda da diğer alanlarda olduğu gibi çok büyük bir başarı elde ettik. Bu elde ettiğimiz başarılar hükümetimizin verdiği desteklerinin yanında çiftçilerimizin de çok büyük emeği var" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe almaya hak kazanan çiftçilere Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ve Bakan Kutbettin Arzu temsili olarak çeklerini verdi. Daha sonra ise Başkan Yılmaz, Bakan Arzu et ve entegre tesisinin Et ve Süt Kurumu'na devredilmesine ilişkin protokolü imzaladı.

Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Arzu daha sonra tesisleri gezerek incelemelerde bulundu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kutbettin Arzu Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede?
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

title