Haberler

Tarımda İnsansız Hava Aracı Dönemi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da tarım alanlarında kullanılacak insansız hava aracı sayesinde riskli bölgeler tespit edilebilecek.

GAPTEYAP Şanlıurfa İl Koordinatörü Ahmet Veysel Coşandal ile GAPBKİ Özel Sektör ve Girişimcilik Koordinatörü Ahmet Tokdemir'in koordinasyonuyla incelemelerde bulunmak, Şanlıurfa'nın tarım alanlarında insansız hava araçlarının kullanımının yaygınlaşması için Şanlıurfa'ya gelen, Amerika'nın ünlü Savunma Sanayi ve Havacılık Şirketi AeroVironmentİnc. Yetkilileri Prof. Dr. Paul S. Zorner, RihardBrasel, Altoy Savunma Sanayi ve Havacılık A.Ş Genel Müdürü Halit Yılmaz ile İş Geliştirme Yönetici Müge Yurt'un da aralarında bulunduğu heyet, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin'e de bir ziyaret gerçekleştirerek şirketleri ve ürünleri konusunda bilgi verdi.

'BİN DÖNÜM BİR SAATTE TARANACAK'

Şirketi ve hava aracı hakkında bilgi veren RihardBrasel, "İnsansız hava aracı üreten ve savunma sanayi konusunda başarılı işler gerçekleştiren bir Amerikan şirketiyiz. Gerçekleştirdiğimiz inovatif düşünce ve Ar-Ge çalışmalarıyla ürünlerimizin maliyetini düşürerek artık tarım alanlarında da kullanılabilir hale getirdik. Hem zamandan hem de emek gücünden tasarruf sağlayacak bir araç geliştirdik. İlk etapta havadan görüntü ve veri depolamak üzere geliştirdiğimiz bu araç ile 1000 dönümlük bir araziyi yaklaşık 1 saat gibi kısa bir sürede taranabilecek, bilgi ve görüntüleri depolanabilecektir" dedi.

'RİSKLİ BÖLGELER TESPİT EDİLEBİLECEK'

Bu teknolojinin tarımın hangi alanında kullanacağı hakkında bilgileri ise Prof. Dr. Paul Zorner verdi. Prof. Zorner "İnsansız hava aracıyla görüntülediğimiz tarım alanlarında, riskli bölgeleri yani gübrelenmesi, sulanması, ilaçlanması gereken noktaları tespit edebilir ve yapılacak işlemleri ona göre ayarlayabiliriz. Bu yöntem sayesinde yüzde 15 ile 20 arasında bir verim artışı da söz konusu olacaktır. Çünkü zamanında müdahale beraberinde güvenli üretimi ve verim artışını getirecektir" dedi.

ÜRÜN DESENİ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin "İlimizin kalkınmasını ve gelir sevisinin artmasını sağlayacak her türlü çalışma ve işbirliğinde yer alabiliriz. İlimizde tarım alanlarında birim alanda elde edilen kar oranının artışını ve küresel rekabet ortamında rahat hareket etmeyi sağlayacak en önemli faktörler teknolojiden, teknolojik ürünlerden faydalanmak ve ürün desenini değiştirmektir. Bizler bunun farkındayız ve bu önerimizi tüm ortamlarda paylaşıyoruz. Bu konuda sizlerden gelecek çalışma ve işbirliği tekliflerine açığız. Yeter ki ilimizin kalkınmasına katkı sağlasın" dedi. Gerçekleşen ziyarette, Başkan Yardımcısı Halil Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Mithat Arhan, Mustafa Badıllı ve Cumali Güneş de hazır bulundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ahmet Tokdemir Sabri Ertekin Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title