Haberler

Suudi Arabistan, İsrail'in Yemen'e düzenlediği saldırıları endişeyle izliyor

Güncelleme:

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Yemen'in Kızıldeniz'deki liman kenti Hudeyde'ye düzenlediği saldırıların ardından Yemen'de artan askeri gerginliğe ilişkin gelişmeleri büyük endişeyle izlediklerini belirtti.

RİYAD, 22 Temmuz (Xinhua) -- Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Yemen'in Kızıldeniz'deki liman kenti Hudeyde'ye düzenlediği saldırıların ardından Yemen'de artan askeri gerginliğe ilişkin gelişmeleri büyük endişeyle izlediklerini belirtti.

Bakanlık, Pazar günü yaptığı açıklamada Cumartesi günkü saldırıların bölgede var olan gerilimi artırdığını ve Gazze'de savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çabaları durdurduğunu kaydederek tüm taraflara en üst seviyede itidalle hareket etme ve bölgeyi ve halkını savaşın tehlikelerinden uzak tutma çağrısı yaptı.

Açıklamada uluslararası topluma ve aktif ve nüfuzlu taraflara, bölgesel çatışmaları sona erdirmeye yönelik sorumluluklarını yerine getirme çağrısı da yapıldı.

Öte yandan Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Turki el-Maliki, Pazar günü yaptığı açıklamada ülkesinin Hudeyde'nin hedef alınmasıyla herhangi bir ilişkisi ya da dahlinin olmadığını ve hiçbir ülkenin hava sahasını ihlal etmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Husilere ait El-Mesira televizyonu, İsrail'in Hudeyde'ye yönelik saldırılarında 6 kişinin öldüğünü ve 83 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Husiler, İsrail saldırılarının ardından misilleme saldırıları düzenleyeceklerini belirtmişti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan İsrail Güncel Dünya Yemen

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

Meteorolojiden yurt genelinde yağış uyarısı

Meteorolojiden yurt genelinde yağış uyarısı

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title