Haberler

ŞUTSO, Cumhurbaşkanına Rapor Sundu

Güncelleme:

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Urfa sorunlarını içeren rapor sundu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere ilin sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayarak, sorunların çözümüne ilişkin taleplerini iletti.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Urfa'nın çözülmesi gereken önemli sorunlarını Şanlıurfa'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rapor halinde sundu. Ertekin, Elektrik şebeke alt yapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi, GAP Master Planında hedeflenen 960 bin hektar alanın 2023 yılına kadar sulamaya açılması, yüksek hızlı tren için çalışmalara başlanılması, fıstık bahçelerini sulamaya açılması gibi öncelikli sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek talep etti.

'GAP'TA SULAMA YAVAŞ İLERLİYOR'

Urfa'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözülmesi noktasında ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği olan sorunların detayları ise şöyle;
GAP Projesinin sulama ayağı yavaş gidiyor, GAP Master Planında hedeflenen 960 bin hektar alan  GAP Eylem Planı ile 570 bine düşürülmüştür. Verimli topraklarımızda susuz olarak ekonomik tarım yapılması mümkün değildir. GAP Master Planında hedeflenen 960 bin hektarın tamamının 2023'e kadar bitirilmesi lazımdır. Şanlıurfa'daki,  900 bin dekar  fıstık bahçeleri acilen sulanmalıdır, verimi 10 kat arttıracak bu uygulama bir yılda yatırım bedelini amorti edecektir. Sulanmaz ise 20-30 yılda yetişen ağaçlar kurumaya mahkum edilmiş olacaktır. Sanayi ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik maliyetlerini düşürebilmek için kendi enerjisini yenilenebilir enerjiden üretecek sulama birlikleri ve organize sanayi bölgelerine, uygun kredi ve fazla enerjiyi biokütle lisanslı fiyattan satma izninin verilmesi. Sık karşılaşılan elektrik dalgalanmaları ve elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek için elektrik şebeke alt yapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi. Cumhurbaşkanlığı kampanyasında müjdesini verdiğiniz,  250 km/saat yolcu taşıyan yüksek hızlı tren için çalışmalara başlanılmalı, Projesi bitirilen yük demiryolumuz ihale edilmeli. Kuzeybatı çevre yolumuzun en kısa zamanda tamamlanması, havaalanı yolundaki sinyalizasyonların kaldırılarak yerine köprülü kavşakların yapılması. Karayollarınca programa önerilen çevre yollarının yonca yapraklı köprülü kavşaklarına (Çevik kuvvet, Mardin yolu ve Akçakale yolu) bir an önce başlanmalı. Harran'ı Viranşehir'e bağlayan "turizm yolu"nun acilen tamamlanması. Bütçesi zayıf olan belediyemiz tarafından yapılamayacak ancak yakın zamanda Türkiye'nin nüfus bakımından beşinci ili olacak ilimize Ankara ve Gaziantep'te olduğu gibi metro hatlarının hükümetimiz tarafından yapılması; Organize Sanayi-Abide 20 km, Abide -Üniversite 25 km, Abide-Karaköprü otoban kavşağı 10 km.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Sabri Ertekin Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title