Haberler
NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

NATO lideri Rutte, Türkiye'yi ikna için gelmiş

50 ülkeden İsrail'i yıkacak bir hamle daha: Tasarı resmen kabul edildi

50 ülkenin "Evet" dediği İsrail karşıtı karara 4 liderden "ret" oyu

Gayrimenkulde yeni dönem, vergide rayiç bedel tarih oluyor

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem

İsrail Maliye Bakanı'nın 'Gazze işgal edilmeli' sözleri tepki çekti

İsrailli bakandan skandal sözler

Sürdürülebilirlik Akademisi İzmir İktisat Kongresi'ndeydi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürdürülebilirlik Akademisi, "Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi" ana teması ile düzenlenen 5. İzmir İktisat Kongresi'ne katıldı.

Sürdürülebilirlik Akademisi, Kalkınma Bakanlığı'nın organizasyonunda 30 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında "Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi" ana teması ile düzenlenen 5. İzmir İktisat Kongresi'ne katıldı.

1923 yılında düzenlenen ilk İzmir İktisat Kongresinin doksanıncı yılını yaşıyor olmamız sebebiyle tarihi bir anlam taşıyan Kongre, TC Cumhurbaşkanı ve TC Başbakanının açılış konuşmaları ile yurt içi ve yurt dışından 4409 kişilik geniş bir katılımla gerçekleştirildi ve katılımcı sayısı en yoğun kongre olarak tarihe geçti.

Kongrede, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Sungur Bursa'nın konuşmacılarından biri olduğu "Sürdürülebilir Kalkınma ve Yeşil Büyüme" konulu oturum gerçekleştirildi. Türkiye'nin 2014- 2018 dönemindeki sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin berlilendiği 10. Kalkınma Planı'nda küresel bağlamdaki yeni büyüme anlayışlarından biri olan "yeşil büyüme" ve Türkiye'nin rekabetçilik ve yeşil büyüme anlayışının geliştirilmesi ile küresel çevre sorunlarına ulusal odaklı yaklaşımlar ile değinme hedefi, detaylı olarak ele alındı.

Dünya Bankası, OECD, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı gibi birçok kurumdan temsilcilerin katılım gösterdiği Kongrede, 34 oturumda 23'ü yurt dışından 243 panelist fikir ve görüşlerini paylaştı. Küresel ekonomik gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisi, yüksek ve istikrarlı büyüme, finans, sanayileşme, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik, nitelikli insan kaynağı, bölgesel gelişme, rekabetçi ve yaşanabilir kentler, kapsayıcı kalkınma politikaları, işgücü piyasası ve istihdam, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil büyüme, tarım ve gıda, hizmetler sektörü, kamu ekonomisi, kamu yönetimi reformları, bilişim politikaları, uluslararası rekabet gücü, uluslararası ticaret ve benzeri konu başlıkları kapsamında ülkemizin önümüzdeki dönem politikalarına ışık tutacak tartışmalar yapıldı. Ayrıca, Kongrede İzmir ve Ege Bölgesine odaklanan çeşitli oturumlar da gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title