Haberler
Bahçeli'nin çağrısına DEM Parti'den jet yanıt: İmralı'ya gitmek için başvuru yapacağız

Bahçeli'nin "İmralı ile yüz yüze temas olmalı" çağrısına DEM Parti'den jet yanıt

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

Yenidoğan Çetesi davasında kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Sanık hemşireden kan donduran sözler: Kötü bir bebekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

"Sürdürülebilir Sağlık İçin Çözüm Arayışı Türkiye Raporu 2014" Toplantısı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezindeki "Sürdürülebilir Sağlık İçin Çözüm Arayışı Türkiye Raporu 2014" toplantısında konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezindeki "Sürdürülebilir Sağlık İçin Çözüm Arayışı Türkiye Raporu 2014" toplantısında konuştu. Toplantıya Müezzinoğlu'nun yanısıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Söylet de katıldı.

"HİÇ SIKINTIMIZIN OLMAMASINI DÜŞÜNMEK HERHALDE ÇOK MÜMKÜN DEĞİL"

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlıkta dünya standartlarıyla yarışabilen bir ülke olduğunu belirterek, "Gerek bilimsel gelişmeler gerekse ekonomik gelişmeler sağlığı her geçen gün çok daha dinamik yönetmeyi çok daha çözüm önerileri üreten dinamiklere sahip olmayı ve desteklemeyi gerektiren bir alan oldu. Türkiye sağlıkta Cumhuriyet dönemine baktığımızda gerçekten önemli dinamiklerini dünyaya sunmuş bir dönemi yaşadı. Gerçekten sağlıkta dünyanın standartlarıyla yarışabilen bir ülke konumundayız. Son 10-12 yıllık süreçteyse sağlık hizmetlerini topluma sunumda aldığı mesafe gerçekten dünyaya farklı bir örneği getirdi. 77 milyon vatandaşımızın tamamının sağlığa ulaşımındaki engelleri neredeyse minimuma indirebilmeyi başardık. Bunun kendi içinde getirdiği bazı sıkıntılar, sorunlar tabi ki var ve bu sorunlar yakın takip edilebilirse azaltılabilecektir ama sıfırlanabilmesi herhalde çok mümkün değil. Çünkü her gün milyon üzerinde tıbbi işlemin yapıldığı, yüz binlerle hekim arkadaşımızın ve 500 bini aşkın sağlık çalışanının sunduğu bir işlemde, sistematiğinde bir sorunumuzun olmaması, hiç sıkıntımızın olmamasını düşünmek ve konuşmak da herhalde çok mümkün değil" diye konuştu.

"1 AY İÇERİSİNDE TBMM'YE SUNULACAK"

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda sağlık çalışmalarıyla ilgili yeni bir yasal düzenleme üzerinde görüştüklerine değinen Bakan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki süreçte ilaç sanayinde ve tıbbi teknolojide de yeni çalışmaları, dün ve önceki gün, Afyon'da yaptığımız toplantılarda Ekonomik Koordinasyon Kurulu ve yine 5 bakanımızdan oluşan Maliye Bakanı, Kalkınma Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı; Sağlık Bakanı'nın başkanlığında yeni bir yapılanmayla Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Başkanlığı gibi yeni bir ekibi yeni bir yasal düzenlemeyle Türkiye'de tıbbi araştırmalara ve tıbbi çalışmalara verilecek destek, ilaç sanayi ve ilaç üretimine verilecek destek, tıbbi teknolojiye verilecek destekle ilgili yeni bir yasal düzenleme inşallah bu 1 ay içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak. Bu anlamda 2023 vizyonuna bölgede sağlıkta merkez olabilecek bir noktaya Türkiye'yi o hedefe taşımayı inşallah birlikte başaracağız" dedi.

"BÜTÜN MEDENİ ÜLKELERDE HER SEKTÖRDEKİ BEYİN ÜLKESİ VE İNSANI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIR"

Toplantıya ev sahipliği yapan Yunus Söylet ise önlenebilir sağlık problemlerinin ele tüm boyutlarıyla alınmasının önemine dikkat çekerek, "Son 10 yılda ne kadar çok şey fark ettiğimizi ve ne kadar çok şeyin hesabını yapar hale geldiğimizi düşünüyorum. Bunların arasında çok başarılı olan ve bütün dünyada örnek gösterilen aşılama kampanyası, sigarayla mücadele ve şimdi devam etmekte olan obezite sorunumuzla mücadele için ne kadar ciddi planlamalar ve stratejiler geliştirdiğini görüyoruz. Toplumumuzun tüm fertlerinin önlenebilir sağlık problemlerini de hem toplumun tümünü ilgilendiren finans boyutuyla hem de şahısları ve aileleri ilgilendiren boyutuyla ele alınması gerçekten çok önemli. Hiçbir ülkenin kamu, özel sektör, üniversite, sivil toplum beraberliğini sağlamadan birlikte çalışılabilirliğini sağlamadan bir adım atması mümkün değildir. Bütün medeni ülkelerde, gelişmiş ülkelerde her sektördeki beyin ülkesi ve insanı için biraraya gelir ve birlikte çalışır" dedi.

YK - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title