Haberler

''Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sanayi Koçluğu" projesi -

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, "Hatay, ülke ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunan, sahip olduğu tüm dinamiklerle yer altı kaynakları, yer üstü zenginlikleri, insan kaynakları ve konuşlandığı coğrafya itibariyle çok daha fazla katkıda bulunabilme potansiyeli taşıyor'' dedi.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, "Hatay, ülke ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunan, sahip olduğu tüm dinamiklerle yer altı kaynakları, yer üstü zenginlikleri, insan kaynakları ve konuşlandığı coğrafya itibariyle çok daha fazla katkıda bulunabilme potansiyeli taşıyor'' dedi.

Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sanayi Koçluğu" projesi işbirliği protokolü imza töreninde, Türkiye'nin yıl sonu itibariyle Gayri Safi Milli Hasılası'nın 800 milyar doları bulduğunu, ihracatta da 150 milyar doları aştığını kaydetti.

Hatay'ın tarımı, sanayisi, ticareti, turizmi ve tüm değerlerinin bir araya gelmesiyle yıllık gayri safi yurt içi hasılasının 2012 sonu itibariyle yaklaşık 15 milyar dolara ulaştığını, ihracatının da yaşanılan tüm sıkıntı ve olumsuzluklara rağmen 2013 yılını az da olsa büyümeyle kapattığını ifade eden Lekesiz, şu bilgileri verdi:

''Hatay, ülke ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunan, sahip olduğu tüm dinamiklerle yer altı kaynakları, yer üstü zenginlikleri, insan kaynakları ve konuşlandığı coğrafya itibariyle çok daha fazla katkıda bulunabilme potansiyeli taşıyor. Komşumuzda yaşanan olumsuzluklardan dolayı yakalamamız gereken büyüme hızından fedakarlık etmiş bulunuyoruz ama Hatay'ın tüm dinamikleri, yaşanılan bu olumsuzlara rağmen ihracat kapasitesinde ve başka şeylerde büyütmeye devam ediyor. Şuna inanıyoruz ki komşumuzdaki olumlusuzluklar sona erdiğinde Hatay'ın başta sanayisi, ticareti olmak üzere tarım ile turizmin hepsi adeta yaydan fırlamış gibi çok daha iyi noktalara gelecek ve ülke ekonomisine çok daha fazla katkıda bulunacak.''

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de üniversitelerin eğitim ve öğretim görevi yapan, bilim üretme ağırlıklı, yayın çıkarma ve dünya bilimine katkıda bulunmayı hedefleyen kuruluşlar olduğunu, sanayinin ise bilimin çıktısı olan teknolojiyle çağın ve tüketicilerin beklentisini karşılayan bir üretim üssü olduğunu kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Lokman Yeşilkaya ise "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Sanayi Koçluğu" projesinin, kamu kuruluşları ile sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri arasındaki işbirliğini teşvik etmek, üniversitenin bilim, teknoloji ve insan kaynaklarına dair birikim ve tecrübelerini özel sektöre aktarmak ve uygulanabilir sonuçlar elde etmek amacı ile Mustafa Kemal Üniversitesi, Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜSİGEM) ve müdürlükleri tarafından oluşturulacak çalışma gruplarınca yürütüleceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz ve MKÜ Rektörü Prof. Dr. Güder, projenin işbirliği protokolünü imzaladı.

Toplantıya Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz ve sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close