Haberler

Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'nda Yazılım Sorunu Nedeniyle Hava Trafiğinde Aksamalar

Güncelleme:

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'nda, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorunu nedeniyle hava trafiğinde aksamalar yaşanıyor. Hava yollarında check-in kesintileri ve gecikmeler meydana gelirken, toplu taşıma araçlarında da dijital bilet alımı durakladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Arlanda Havalimanı'nda, Microsoft'a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorunu nedeniyle hava trafiğinde aksamalar yaşanıyor.

İsveç Ulaşım Güvenlik Dairesinden (Swedavia) yapılan açıklamada, "Şu anda bazı hava yollarında check-in kesintilerine neden olan teknik sorunlar yaşıyoruz. Seyahatiniz hakkında bilgi almak için lütfen hava yolu şirketinizle veya seyahat acentenizle iletişime geçin." ifadeleri kullanıldı.

Arlanda Havalimanı'nda küresel yazılım sorunundan kaynaklı gecikmelerden dolayı aksamalar ve uzun kuyruklar oluştu. Stockholm'den Berlin, Viyana ve Münih'e gidecek uçaklarda 6 saat gecikme yaşandı.

Öte yandan, İsveç devlet maden şirketi LKAB'da güvenlik sisteminde aksaklık yaşadıkları için çalışmaları durduklarını ve işçileri eve gönderdiklerini açıkladı.

İsveç'in birçok şehrinde toplu taşıma araçlarında ise dijital bilet alımının bir süreliğine durakladığı bildirildi. Toplu Ulaşım Dairesinden (SL) yapılan açıklamada, sorunun öğleden sonra giderildiği duyuruldu.

Kaynak: AA / Güncel

Teknoloji Stockholm Microsoft Yazılım Güncel İsveç

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title