Haberler

Spor görme engelliler futsal milli takımı, dünya üçüncülüğü için mücadele edecek

Güncelleme:

SPOR Görme Engelliler Futsal Milli Takımı, dünya üçüncülüğü için mücadele edecekMillilerin rakibi RusyaTeknik direktör Ali Genç: Madalya istiyoruz"Hedefimiz hep ilk 4 içinde kalmak"Takım kaptanı İsa Akten: Hedefimiz her zaman birincilikNesrin AYDIN YALDIZ - Ata SELÇUK / ANTALYA, (DHA)...

SPOR Görme Engelliler Futsal Milli Takımı, dünya üçüncülüğü için mücadele edecek

Millilerin rakibi Rusya

Teknik direktör Ali Genç : Madalya istiyoruz

"Hedefimiz hep ilk 4 içinde kalmak"

Takım kaptanı İsa Akten: Hedefimiz her zaman birincilik

Nesrin AYDIN YALDIZ - Ata SELÇUK / ANTALYA, (DHA) - Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) B2 - B3 Futsal Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli takım, İspanya'yı 6-4'lük skorla mağlup ederek üçüncülük - dördüncülük maçında oynamaya hak kazandı. Müsabakanın ardından Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulunan teknik direktör Ali Genç ve takım kaptanı İsa Akten, hedeflerinin bundan sonraki turnuvalarda da başarı olduğunu dile getirdiler.

4-15 Aralık tarihlerinde Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) B2 - B3 Futsal Dünya Şampiyonası'nın 10'uncu gününde Türkiye, İspanya ile karşılaştı. Milliler, salondan 6-4'lük skorla galip ayrıldı ve üçüncülük - dördüncülük maçında Rusya ile karşılaşmaya hak kazandı.

ALİ GENÇ: MADALYA ALMAK İSTİYORUZ

Görme Engelliler Futsal Milli Takımı Teknik Direktörü Ali Genç, İspanya maçında final şanslarının da olduğunu dile getirerek, "9 fark atabilseydik finalde olacaktık. Averajla maalesef İngiltere çıktı. Rusya, İngiltere ve biz aynı puanla bitirmemize rağmen averajla İngiltere final oynayacak. Dün çok üzüldük. Bizim 4-1 yendiğimiz Rusya, bugün İngiltere'yi 3-0 yendi. Herkes birbirini yendi. Bizim de onların seviyesinde olduğumuzu gösterdik. Yarın tekrar Rusya ile oynayacağız. Grupta onları 4-1 yendik ama bu tekrar kesin kazanacağımız anlamını taşımıyor. Yarın mücadelemizi verip, madalya almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ HEP İLK 4 İÇİNDE KALMAK"

Her yıl üzerine koyduklarını söyleyen Genç, şöyle konuştu: "Bunu tüm yabancı takım koçları ve idarecileri de söylüyor. Bu da bizim ivmemizi yukarı doğru çıkardığı için hedefimiz büyük. Bugüne kadar Dünya Şampiyonası'nda en iyi derecemiz 6'ncılıktı. Bugün final grubundayız ve 3'üncülük maçına çıkıyoruz. Bunu her yıl inşallah Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda hep ilk 3'ün, ilk 4'ün içinde kalma hedefi koyduk. Şampiyonluk olur, 3'üncülük olur ama hedefimiz hep ilk 4 final grubunun içinde kalmak."

İSA AKTEN: HEDEFİMİZ HER ZAMAN BİRİNCİLİK

Takım kaptanı İsa Akten ise şu ifadeleri kullandı: "Bizim için çok iyi bir turnuva oldu. İyi bir deneyim. Çok iyi bir takımız. Başarıya adım adım ulaşmaya çalışacağız. Bu bizim için iyi bir turnuvaydı. Finali kaçırdık, çok üzgünüz. Ama her şerde bir hayır vardır. Yarınki 3'üncülük maçında mücadele vereceğiz ve madalyayla döneceğiz. Çok iyi bir kampla geldik buraya. Takım arkadaşlarım ve herkes özveriyle çalıştı. İyi bir turnuva geçirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki hedefimiz hep madalya almak. Hedefimiz tabii ki birincilik. Her zaman birincilik. Dünden sonra biraz moraller bozulmuştu ama bugün toparladık, bunu da gösterdik sahada. Yarın da çıkıp, 3'üncü olup, en üst seviyede bitirmek istiyoruz turnuvayı."

Milliler, turnuvanın üçüncülük dördüncülük maçında yarın Rusya ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Genç DHA Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title