Haberler

Son dakika haberi! Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi yapıldı

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre Siirt Üniversitesi ev sahipliğinde 34 ülkeden 439 katılımcının yer aldığı "Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi"nin açılış töreni düzenlendi.

Siirt Üniversitesi ev sahipliğinde 34 ülkeden 439 katılımcının yer aldığı "Uluslararası Siirt Bilimsel Araştırmalar Kongresi"nin açılış töreni düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlene kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Onursal Başkanı ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitenin bilimsel çalışmalarına değinen Şındak, 2007 yılında kurulan Siirt Üniversitesinin genç üniversite olmasına rağmen kuruluşundan bu yana akademik birimlerine yenilerini ekleyerek peyderpey ilerleme gösterdiğini söyledi.

Bilimsel çalışmalar, projeler ve kongrelerin üniversitelerin vazgeçilmezi olduğunu dile getiren Şındak, şunları kaydetti:

"Siirt Üniversitesinde bilimsel başarılara imza atacak eğitim organizasyonları, sosyal, kültürel ve sanatsal aktivite ve sportif faaliyetler aralıksız sürüyor. Bugüne kadar 2 ulusal, 16 uluslararası kongre düzenlendi ve şu anda da bu kongreyle de kararlılığını ortaya koymuştur. Kongre, çalışmaya azimli olduğumuzu ortaya koyma adına önemlidir. Büyük çalışmaların ele alınacağı, insanlığa ve bilime katkı sunacak projelere kapı açacak çalışmaların değerlendirileceği bu kongreyi düzenleyen, yer alan akademisyenlerimiz desteklerini esirgemeyen kıymetli yöneticilerimize teşekkür ediyorum."

Şındak, üniversitenin idareci, akademisyen ve öğrencilerin dayanışma iklimi sayesinde gelişme gösterdiğini aktararak, "Üniversitemiz 10 fakülte, 3 yüksek okul, 6 meslek yüksek okulu, 20'ye yakın araştırma merkeziyle ilin kalkınmasına katkı sağlıyor. YÖK tarafından sağlanan gelişimin düzeyiyle ilgili projelerin neredeyse hepsinde aldığımız görevleri başarıyla sürdürmekteyiz." dedi.

Kongre düzenleme kurulu adın konuşan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Taş, bilimsel araştırmalara yönelik kongre, toplantı ve çalıştayların yapılacağını söyledi.

Geleceğin İbni Sina ve Erzurumlu İbrahim Hakkı'larının ortaya çıkmalarına katkı sağlamak amacıyla bilimsel çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Taş, şöyle konuştu:

"Amaç eğitim, sosyal, fen, mühendislik, veterinerlik, tıp ve sağlık bilimleri ve birçok alanda araştırmalar yapan yurt içi ve yurt dışında birçok bilim insanını bir araya getirmek ve bilim dünyasının gelişimine katkı sağlamaktır. Bir medeniyetin ayakta durabilmesinin en önemli unsuru o medeniyetin bilime verdiği önemdir. Siirt'in ve bölgenin en önemli ilim insanlarından İbrahim Hakkı'nın astronomi, fizik, psikoloji, sosyoloji, din, geometri, coğrafya ve tıp gibi sayısız alanlarda ortaya koyduğu eserleri medeniyetimizin bilime ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor."

İki gün sürecek kongrenin açılış töreni, katılımcılara plaket verilmesi, müzik dinletisi ve folklor gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Güncel Haberler Son Dakika

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title