Haberler

Soğuk Havalarda Sağlınıza Dikkat Edin

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, soğuk havalarda tedbirli olmaya davet etti.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, soğuk kış aylarında vatandaşları soğuk algınlıklarına karşı uyardı ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti. Havaların soğumasının beraberinde hastalıkları getirdiğine dikkat çeken Dr. Poyraz, "Kış mevsimini hissetmeye başladığımız şu günlerde yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması sağlığımızın korunması açısından önem taşımaktadır" dedi.

3 ANA ÖĞÜNE DİKKAT

İlimizi etkisi altına alan soğuk hava koşullarında vatandaşların hastalanmamaları için vitamin ağırlıklı beslenmesi gerektiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Osman Poyraz, ''Üç ana öğünde yeterli miktarlarda besin tüketilmesi gerekiyor ve imkanlar dahilinde bol miktarda meyve yenilmeli'' dedi.

VİTAMİN AĞIRLIKLI BESLENİLMELİ

Poyraz yaptığı açıklamada, savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden sebzelerin ve meyvelerin, E vitaminin bulunduğu yeşil yapraklı sebzelerin ve kemik ve diş sağlığı açısından önemli olan D vitaminin tüketilmesinin gerektiğini belirtti.

VÜCUT ISISI DENGEDE TUTULMALI

Soğuk havalardan dolayı vatandaşlara uyarılarda bulunan Dr. Poyraz, soğuk kış günlerinde vücut ısısının dengede tutulması gerektiğinin altını çizdi. Yeterli sayıda sıvı tüketilmesinin vücutta bulunan toksinlerin atılmasında, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasında, metabolizma dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde son derece önemli olduğunu belirten Poyraz, günde en az 2, 2.5 litre su tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Poyraz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin sözlerine ilk yorum: Tarihi bir fırsat penceresi açıldı

Bahçeli'nin Öcalan'la ilgili sözleri için bakın ne dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan FETÖ elebaşının ölümü sonrası ilk yorum

FETÖ elebaşının ölümüne ilk yorum

Bahçeli: Öcalan'ın tecriti kaldırılırsa gelsin Meclis'te konuşsun

"Öcalan'ın tecriti kaldırılırsa gelsin Meclis'te konuşsun"

DEM Parti'den Bahçeli'nin Öcalan çağrısına yanıt: Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır

DEM Parti'den Bahçeli'nin Öcalan çağrısına ilk yanıt

title