Haberler

Sırp Müzisyen Dzej Ramadanovski'nin Yaşam Öyküsünü Anlatan Film Galası Yapıldı

Güncelleme:

Pelicula Production ve Telekom Srbija işbirliğiyle hayata geçirilen 'Nedelja (Pazar Günü)' filminin galası, Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleştirildi. Filmin yapımcısı Vladan Andelkovic, filmde yaşanmış ve halktan bir insanın hikayesini anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Filmin Türkiye'de gösteriliyor olmasından mutlu olduklarını ifade eden Andelkovic, filmi izleyenlere karmaşık olayları romantik bir dokunuşla aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

Sırp müzisyen Dzej Ramadanovski'nin yaşam öyküsünü anlatan "Nedelja (Pazar Günü)" filminin galası, Atlas 1948 Sineması'nda yapıldı.

Pelicula Production ve Telekom Srbija işbirliğiyle hayata geçirilen filmin galasına kültür, sanat ve sinema dünyasından isimler katıldı.

Filmin yapımcılığını üstlenen Vladan Andelkovic, yaşanmış ve halktan bir insanın hikayesini anlatmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Kahramanımızın en büyük hayali Amerika'ya gitmek. Bu, bizim memleketimizin bir gerçekliği. Filmde, çok zor şartlarda yaşam süren ama yetenekleriyle bu zorlukları aşan bir karakter görüyoruz. Biz de bu büyük mücadeleyi sinemaseverle buluşturmak ve onlara anlatmak istedik." dedi.

"Filmimizin Türkiye'de gösteriliyor olmasından dolayı mutluyum"

Andelkovic, filmin Türkiye'de gösteriliyor olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Filmimizin Türkiye'de gösterimi için geçtiğimiz eylül ayından itibaren yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Filmimizin burada yayınlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve burada olmaktan dolayı çok büyük bir onur duyuyorum."

Oyuncu Maša Dordevic, film için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve filmden iki ay önce senaryonun kendisine ulaştığını vurgulayarak, "Oynadığım karaktere uygun bir ruh haline bürünmeye çalıştım ve bunun için de çok fazla çalıştım. Çünkü filmin konusu ve oynadığım karakterin yaşam hikayesi çok güzel ve heyecan vericiydi. Bu da rolümü iyi oynamam için bana büyük bir kolaylık sağladı." şeklinde konuştu.

"Karmaşık olayları romantik bir dokunuşla izleyenlere ulaştırıyor"

Oyuncu Stefan Vukic, senaryonun çok iyi bir ekip tarafından hazırlandığını ve bunun filme hazırlık için kendisine büyük bir imkan sağladığını söyledi.

Filmin, Dzej Ramadanovski ve arkadaşlarının öyküsüne odaklandığını aktaran Vukic, "Nedelja'da, 1980'ler Belgrad'ının kenar mahallelerinde ve zor şartlarda yaşamaya çalışan insanların hikayesine tanık oluyoruz. Bir yandan mafyayı bir yandan da bu koşullar altında mücadele eden insanlar var. Film, bütün bu karmaşık olayları romantik bir dokunuşla izleyenlere ulaştırmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Yönetmen koltuğunda Nemanja Ceranic'in oturduğu yapımın senaryosunu Stefan Boškovic kaleme aldı.

Filmin oyuncu kadrosunda Husein Alijevic, Marko Janketic, Stefan Vukic, Aleksej Bjelogrlic, Alen Selimi, Ana Pindovic, Zlatan Vidovic, Maša Dordevic, Milica Janevski, Stojsa Oljacic, Bajram Severdzan ve Nela Mihajlovic yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Telekom Sanat Kültür Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Küçükçekmece'de bina çöktü! Enkaz altında kalanlar var

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

AK Partili Emin Akbaşoğlu duyurdu! Ruhsatsız silahlarla ilgili düzenleme geliyor

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title