Haberler

Sinop'ta İklim Değişikliği Konulu Farkındalık Eğitimi

Sinop'ta İklim Değişikliği Konulu Farkındalık Eğitimi
Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta, 'Yerel Sanayi ve Tarımın İklim Değişikliğine Uyumunun Artırılması' projesi kapsamında çiftçiler ve sanayicilere yönelik iklim değişikliği ile mücadeleye dair farkındalık eğitimi verildi. Proje, Avrupa Birliği tarafından finanse edildi ve bir yıl sürdü.

Sinop'ta, hayata geçirilen "Yerel Sanayi ve Tarımın İklim Değişikliğine Uyumunun Artırılması" projesi kapsamında çiftçiler ve sanayicilere yönelik farkındalık eğitimi verildi.

Türkeli Belediyesi yürütücülüğünde, Litvanya'nın Vilkaviskis Belediyesi ve Akademisyenler Birliği Derneği işbirliğinde uygulanan "Yerel Sanayi ve Tarımın İklim Değişikliğine Uyumunun Artırılması" projesi tamamlandı.

Avrupa Birliği'nce finanse edilen ve bir yıl süren proje çerçevesinde akademisyenler tarafından çiftçi ve sanayicilere iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin bilgiler aktarıldı.

Projenin Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen kapanış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Şakir Taşdemir, iklim değişikliğinin sadece çevreye değil insan sağlığına da olumsuz etkileri olduğunu söyledi.

Dünyadaki ufak bir ısı değişiminin dahi tüm canlıların yaşam konforlarını etkileyebileceğini vurgulayan Taşdemir, iklim değişikliğinin tarım ve insan döngüsü açısından ilerleyen süreçlerde sağlıksız bir toplum ortaya çıkarma tehlikesi yarattığını dile getirdi.

İklim değişikliğinden en fazla etkilenenin doğa olduğunu ancak tedbir alınmaması durumunda insanların da yakın gelecekte bundan etkilenebileceğini ifade eden Prof. Dr. Taşdemir, şöyle konuştu:

"İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini hep birlikte yaşıyoruz, görüyoruz. 'Bu mevsimde aslında bunun olmaması, havaların biraz daha sıcak gitmesi gerekiyordu.' diyoruz. Tabii bu iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin sadece doğaya değil farklı yerlere de gitme durumu var. Yetiştirilen tarım ürünleri, bu ürünlerin insan sağlığına olumsuz yönde etkileri olabilir. Bunu bir döngü olarak görmeliyiz. Dolayısıyla iklimdeki küçük bir değişiklik bizlerin normal hayatlarını, konforlarını ve sağlıklarını olumsuz yönde etkileyecektir. Sonuç olarak tarımın, doğanın, çevrenin iklim değişikliğinden etkilenmesi gelecekte sağlıksız bir toplumun da ortaya çıkması tehlikesi yaratıyor."

Daha sonra Akademisyenler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Tayfun Fındık, proje çerçevesinde yapılan çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

ABD'de yeni başkan kim olacak? Seçime saatler kala kritik sonuçlar geldi

Trump mı Harris mi? Seçime saatler kala kritik sonuçlar geldi

Terör örgütü yandaşları, Esenyurt'u savaş alanına çevirdi! Kürdistan sloganlarıyla çöpleri ateşe verdiler

Esenyurt'u savaş alanına çevirdiler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan Mardin'de isyan çağrısı

Kayyum kararı sonrası Mardin'de konuşan DEM'li başkandan isyan çağrısı

Esenyurt'a gitmeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal: İşim olmaz

Esenyurt'a gitmeyen Burcu Köksal, canlı yayında resti çekti: İşim olmaz

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title