Haberler

Sığınmacıların Hikayeleri Belgesel Olacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Yunanistan, Filistin, Ürdün ve Lübnan'dan üniversiteler, sinema okulları ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek sığınmacıların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için belgesel film projesi hazırladı.

Türkiye, Yunanistan, Filistin, Ürdün ve Lübnan'dan üniversiteler, sinema okulları ve  sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek sığınmacıların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için belgesel film projesi hazırladı. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, bu 5 ülkedeki gençlerin, sığınmacı gençlerle bir araya gelerek onların öykülerini anlatacağı 10 kısa belgesel film yapmalarını sağlamak için hazırlanan projenin ortağı oldu. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazlı Bayram ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağrı İnceoğlu'nun yürüteceği proje, Anna Lindh Vakfı'nın bu yıl için destekleyeceği projeler arasında yer almayı da başardı.

SIĞINMACILARIN YENİ EVLERİ

Anna Lindh Vakfı'nın finansal destek sağlayacağı "Evim - Yeni evim" adlı projeyi anlatan Prof. Dr. Nazlı Bayram, "Projeyle, 5 ülkeden üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliği yapacak. Bu ülkelerdeki gençler, yine kendileri gibi sığınmacı gençlerle bir araya gelerek, çeşitli nedenlerle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan sığınmacıların hikayelerini anlatan 2'şer belgesel film çekecek. Ortaya çıkan 10 film, proje ortağı olan ülkelerde gösterilecek. Biz de çekeceğimiz 2 film için hem danışmanlık hem de eğitim ve malzeme desteği vereceğiz. Projemiz, yalnızca bizim öğrencilerimize değil, konuyla ilgilenen 18-30 yaş arası herkese açık" diye konuştu.

ARTAN GÖÇ TRAFİĞİ

Avrupa Birliği ile varılan anlaşmanın ardından Ege'de düşüşe geçen göçmen trafiği son dört ayda tekrar yoğunlaştı. Haziran ayında 538 olarak kaydedilen düzensiz göçmen sayısı ağustos ayı sonuna doğru 1350'ye ulaştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 2015'in ilk 8 ayında 43 bin 259 göçmeni, bu yılın ilk 8 ayında ise 28 bin 376 göçmeni, Ege açıklarında çıktıkları tehlikeli yolculuktan geri döndürdü.

Ege'de son 2.5 yılın göç bilançosu

Düzensiz göç olayı:

2014: 574

2015: 2 bin 430

2016 (İlk 8 ay): 639

Müdahale edilen göçmen sayısı:

2014: 14 bin 961

2015: 91 bin 611

2016 (İlk 8 ay): 28 bin 376

Hayatını kaybeden göçmen sayısı:

2014: 69

2015: 279

2016 (İlk 8 ay): 174

Kaynak: Hürriyet / Güncel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Anlık İstanbul

Birinin 3, diğerinin 4 çocuğu vardı! Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Yasak aşk, kiralık dairede korkunç sonla bitti

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

title