Haberler

SGK, Anlaşmalı Boşananların Peşinde

Güncelleme:

SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğü, yetim maaşı alabilmek için eşlerinden anlaşmalı olarak boşanan 50 kişinin aylıklarını iptal etti.

Vefat eden anne ya da babasının emekli maaşını alabilmek için eşiyle anlaşmalı boşanıp birlikte yaşamaya devam eden eşlere yönelik sıkı denetimler, netice vermeye başladı. Başlatılan denetimler ve yapılan 206 ihbarların değerlendirilmesi sonucu babasının emekli maaşından alabilmek için eşiyle anlaşmalı boşanan kadınlardan 50'nin maaşı kesildi.

SGK Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, yaptığı açıklamada, ölen anne babalarından yetim aylığı bağlanması amacıyla anlaşmalı olarak boşanan çiftlere yönelik denetimlerin sıkı biçimde sürdürüldüğünü söyledi.

Devletten haksız kazanç sağlanmasının önüne geçmeye çalıştıklarını anlatan Nacar, yetim maaşı alabilmek için boşananlara yönelik denetimleri 2009 yılında başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Bugüne kadar gelen 206 ihbarı değerlendiren ekibimiz çiftlerin durumlarını yerinde inceledi. Çiftlerden 50'sinin ölen anne babalarından yetim aylığı alabilmek için boşanıp aynı evde yaşamaya devam ettikleri tespit edildi. 50 kişinin aylıkları kesildi." Yetim maaşı almak için boşanmanın ''devleti dolandırmak'' olduğunu belirten Nacar, bu yola başvurulmaması konusunda çiftleri uyardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nurettin Nacar Şanlıurfa Güncel

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title