Haberler

Sempozyum'a Belediye'den Büyük Destek

Sempozyum'a Belediye'den Büyük Destek
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ise sempozyumda belediyenin kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini anlattı.

MANİSA'da iki gündür devam eden Kent Sempozyumu'nda, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, 'Manisa mı İzmir'e, İzmir mi Manisa'ya Yakın' adlı panelin konuşmacıları arasında yer aldı. Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi ise sempozyumda belediyenin kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini anlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa İl Koordinasyon Kurulu tarafından Celal Bayar Üniversitesi'nde düzenlenen Kent Sempozyumu'nun konuşmacıları arasında yer aldı. Eski Manisa Belediye Başkanları'ndan Ertuğrul Dayıoğlu, Ersan Atılgan, Zafer Ünal, Adil Aygül ve Bülent Kar ile birlikte 'Manisa mı İzmir'e, İzmir mi Manisa'ya Yakın' adlı panelde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Manisa'nın İzmir'e yakın olduğunu söyleyerek, bu durumu tersine çevirmek için yapılması gerekenleri anlattı.

Kent gelişiminin ekonomi ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Açıkdil, Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa tarihi ve kültürel mirasının Manisa için en önemli unsurlar arasında yer aldığını belirterek, "Ekonomi sayesinde kentin sosyal donatıları olan, eğitim, kültür, sosyal yaşantı, çevre ve ulaşım gelişir ve devamlılık sağlanır. Manisa'da bu ekonomik girdiyi sağlayacak yatırımların ortaya çıkarılması, tanıtımının yapılması gibi imkanlarımız var. Manisa ekonomisini canlandıracak konu başlıklardan birincisi OSB, ikincisi CBÜ, üçüncüsünün ise Manisa tarihinin turizmine, tarımının pazara, tabiatının da sağlık turizmine kazandırılmasıdır. OSB'ye bakacak olursak, yaklaşık 30 bin çalışanının yüzde 10'u beyaz yakalı, yüzde 90'ı mavi yakalılardan oluşur. Beyaz yakalıların hemen hemen hepsi İzmir'de yaşamaktadır. Mavi yakalıların da Manisa'nın bireysel ekonomik gelişmesini yavaşlattığı iddia değil, gerçektir.

Asgari geçim standartlarının altında ancak geçimi temin etmekte zorlanan bu kesimin Manisa ekonomisine katkı sağlayamayacağı gibi sosyal yaşam, kültür ve eğitim açısından da gelişme sağlanamamaktadır. Oysa Manisa OSB'si 2004-2005 yılında Avrupa'da yatırım yapılabilecek en uygun maliyetli OSB, 2006-2007'de Avrupa ve Türkiye'de geleceğin OSB'si, 2008 yılında da Çin ve Birleşmiş Milletler'in düzenlediği yarışmada yatırım yapılabilecek 10 OSB'den biri seçilmiştir. Bu bir kent için gurur vericidir. Ancak bunlar yetmemektedir. Manisa OSB'si kent ile uyum sağlamak zorundadır. Çünkü yapılacak yeni yatırımlar, kentin tanıtılmasına ve ekonomisine katkı sağlayacaktır. Tüm tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Manisa izmir'e çok yakın. İkinci bir konu olan CBÜ'nün ise aceleye getirilen kuruluş hikayesi, dağınık kampusları OSB'nin bir başka taşımacılık örneğini göstermektedir. Manisa ekonomisine katkı sağlaması gereken iki kurumun aksini gerçekleştirmesi Manisa İzmir'e yakın sonucunu gösteriyor" dedi.

Vatandaşımız Yürüyerek Kentimizi Tanımalı

Manisa tarihinin turizmine, tarımının pazara, tabiatının da sağlık turizmine kazandırılması gerektiğini kaydeden Açıkdil, "Şehzadeler Şehri dediğimiz Manisa'da etnografya ve kent müzeleri acilen yapılmalıdır. Bir tarih ve kültür havzası oluşturulması gerekir. Oysa Osmanlı'ya şehzadeler yetiştirmiş, savaş sanatlarının öğrenildiği, şair ve sanatçılar yetiştirmiş medreselerden eser kalmamıştır. Camilerin bir kısmı günümüze kadar gelebilmişse de, halkımızın atasından gelen korumama geleneği devam ediyor.

Günümüze bakacak olursak Manisa Belediyesi, ekonomi piyasasını canlı tutabilmek için, halkımızı yaya dolaştırmaya bu sayede de şehri tanımasını sağlamaya çalışmaktadır. Manisa'mızın her sokağını tanıtmak için çalışıyoruz. Avrupa'da buna 'yavaş şehirler' deniliyor. Bunu sağlamak içinse yolları daraltarak, genişleyen kaldırımlarda yeşillendirme ve ışıklandırma yapıp, bu sayede hem sokak otoparkı alışkanlığını değiştirmeye, hem vatandaşlarımızı gölgelerden yürütmeye hem de yürüme alışkanlığı edinen halkımızın alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Gayretimiz özellikle vatandaşımızın sokak ve caddelerde gezerek, Manisa'yı yakından tanımasını sağlamaktır" diye konuştu.

Festival Uluslar Arası Platforma Taşınacak

Kent Sempozyumu'nda Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi de, kentin kültür, sanat ve eğitim faaliyetleri konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Müdürlük olarak ilimizin kültürel anlamda en iyi bir şekilde temsilini yapmak, sosyal belediyecilik anlamında da muhtaç durumda bulunan halkın tespiti ve onlara yönelik uygun yöntemler geliştirerek maddi-manevi anlamda destek vermek amacıyla faaliyetler gerçekleştirildiğini söyleyen Yonca Ekmekçi, "Kültür merkezi, gençlik merkezi, huzurevi, aşevi, kadın sığınma evi, 3 adet çocuk sanat merkezi, çocuk kreşi, Şehir Tiyatrosu, konservatuarı, AB projeleri ve koordinasyon merkezi, kent konseyi, engelliler koordinasyon merkezi ile belediye dershanesi olarak hizmet vermekteyiz. Dershanemiz MABEM'de 400 öğrenci eğitim görüyor. SBS'de yüzde 87'lik bir başarı elde ettik. LYS'de ise yüzde 80 başarı oranına ulaştık. Bu oran projenin başarıya ulaştığını göstermektedir" dedi. Ayrıca geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 2. Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali'ne de değinen Ekmekçi, festivalin önümüzdeki yıldan itibaren uluslar arası platforma kavuşacağının müjdesini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close