Selendi'de 22 Kişi Girişimcilik Sertifikasını Aldı
Manisa Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın KOSGEB ile işbirliği çerçevesinde sorumluluk alanında olan Selendi’de düzenlediği girişimcilik kursunu tamamlayan 22 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Manisa Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın KOSGEB ile işbirliği çerçevesinde sorumluluk alanında olan Selendi'de düzenlediği girişimcilik kursunu tamamlayan 22 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Salihli TSO'nun yeni girişimcileri teşvik etmek amacıyla KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde gerçekleştirdiği kurs sayısı 22'ye ulaştı. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan toplam 22 kişiye sertifikaları, Selendi Kaymakamlığı'nın Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle teslim edildi.
Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk, Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Selendi Şoförler Odası Başkanı Şükrü Filik, Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nurullah Efendi Kahveci'nin de katıldığı sertifika dağıtım töreninde konuşan Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kaya, yoğun talep üzerine geçtiğimiz aylarda düzenlenen girişimcilik eğitimine katılan 30 kişiden 22 girişimci adayının belge almaya hak kazandığını belirtti. Kaya, "Düzenlediğimiz kurslar vasıtasıyla KOSGEB'den destek alıp işyeri açan girişimcilerimizi gördükçe mutlu oluyoruz. Selendi'de işyeri sayısının artmasını, buralardaki göçün önlenmesini, vatandaşlarımızın iş kaygısından kurtulmasını istiyoruz. Oda olarak ilçeye yeni işyerlerinin kazandırılması konusunda yapılabilecek ne varsa gerek meclisimiz, gerek yönetim kurulumuzla yapmaya hazırız oda olarak Selendi de 120 kişiye sertifika verdik" dedi.
Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk da girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederek, Selendi'nin istihdam ve yatırımlar konusunda eksiğinin olduğunu, KOSGEB eğitimleri sayesinde devletin verdiği desteklerle yeni işyerlerinin açılarak Selendi'ye katkı sağlayacağı inancında olduğunu söyledi. Ticaret Odası tarafından 4 gün süren 32 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerlere 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi' verildi. KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayıp belgesini alanlara, işyeri açmaları halinde 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar da "0" faizli, 2 yıl ödemesiz, 2 yılda geri ödemeli uygun destekler sağlıyor. - MANİSA