Haberler

Şehitler İçin 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şubesi, şehitlerin ruhu için 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şubesi, şehitlerin ruhu için 5 bin kişiye aşure dağıttı.

Sıhhiye Meydanı'nda düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şube Başkanı Üstüner Midiliç, şehit düşen vatan evlatlarının ruhu için 5 bin kişilik aşure dağıtım etkinliği düzenlediklerini ve katılımın da yoğun olduğunu söyledi. 1992 tarihinde Van'ın Başkale ilçesinde çıkan çatışma sonucu iki kurşun yiyerek gazi olan Midiliç, "Dünyada ve ülkemizde barış istiyorum. Çanakkale'de olduğu gibi birlikte omuz omuza mücadele edelim. Başka Türkiye yok" ifadelerini kullandı.

100 yıllık bir dernek olduklarının altını çizen Midiliç, derneğin kuruluş amacını ise şöyle anlattı:

"Çanakkale Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile kurulmuş bir derneğiz. Ayağı kopan askerlerimize bacak yapma amaçlı kurulmuştur."

Aşure dağıtım etkinliğine katılan şehit eşi Fatma Sürücü ise, "Eşim şehit olduğunda ben 16 yaşındaydım. 1 senelik evliydim ve oğluma 7 aylık hamileydim. Mahkeme kararıyla yaşım büyüdü ve Genelkurmay Başkanlığı'na eşimin yerine işe başladım. İyi bir çocuk yetiştirdim. Babası yok ve benim babama baba diyor. Bunları anlatırken içim kan ağlıyor. O kadar zor ki. Yemek yerken oğluma dik otur diyorum, oğlum geliyor boynunu büküyor. Çünkü babası yok. Üniversiteyi birincilikle bitirdi. Mezuniyet töreninde birincinin annesi babası gelsin dediler. Çıktım sahneye, 'Beyefendi nerede?' dediler. 'Benim eşim şehit oldu' dedim. 'Babası yok' dedim" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sıhhiye Meydanı Türkiye

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

title