Şef Daniel Evangelista DAÜ'den Geçti
DAÜ Turizm Fakültesi, dünyaca tanınmış Milano'lu Gurme Şef Daniel Evangelista'yı konuk etti.
DAÜ Turizm Kulübü ve Turizm Fakültesi Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilen seminerde, Evangelista sempatik tavırları ve iletişim yeteneği ile DAÜ'lülerin sempatisini kazandı.
Samimi bir ortamda geçen yarım saatlik sunumda, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay da hazır bulunurken, fakültenin seminer salonu dolduğundan, kimi öğrenciler Evangelista'yı ayakta izlemek zorunda kaldı. Gerçekleşen seminerin ardından Evangelista, Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Demo Mutfağı'nda günümüz İtalyan yemeklerinden örnekler de pişirdi ve Tower Restorant'ta sunumunu gerçekleştirdi.
"Özel İtalyan Yemekleri Günü" dolayısıyle DAÜ'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ve DAÜ'nün sahip olduğu imkanlardan çok etkilendiğini dile getiren Şef Evangelista, mutfak sanatları uğraşının insanlar tarafından genelde anlaşılmadığı veya yanlış bilindiğini sözlerine ekledi.
Yirmi iki yıllık kariyeri boyunca dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerin mutfaklarında bulunduğunu anlatan Evangelista, Avustralya, İtalya, Karayip Adaları gibi kültürlerin mutfağından edindiği deneyimlerinin yanısıra iki sene boyunca Fransızların tanınmış şefi Alain Ducasse yanındaki edindiği "paha biçilmez" tecrübelerini dile getirdi.
Şef Evangelista "bilgi güçtür ve organizasyon becerisi şarttır, durmadan okuyup kendinizi geliştirin" ifadelerini kullandığı açıklamasında, ilgi duyanlara mutfak sanatları eğitiminden istifade etmelerini "bu sanat dünyayı gezmerken prestijli ve iyi para kazandıran, içerisinde inanılmaz güzellikleri olan bir hayattır" sözleriyle dile getirdi.
Şef Daniel Evangelista, 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve eşinin Türk olduğunu anlattı ve Türk mutfağının eşsiz olmasına rağmen piyasa rekabeti yüzünden benzer ürünlerin ziyaretçilere sunulduğunu, bu durumun ise Türk mutfağını standartlaştırdığı uyarısını yaptı ve sunumunu şu sözlerle tamamladı:
"Ankara'da Türk mutfağında bunca zenginlik olmasına rağmen her yerde birbirine benzer yemekleri görmek beni ilk başta fazlasıyla şaşırttı. Durmadan aynı şeyleri tekrarlamak yanlış. Bu standart çerçeveyi kırıp dışına çıkmak lazım. Bunun için de farklı olmak ve alternatif üretip bunları sunmak gerekir."