Haberler

Sebze Ve Meyve Üretiminde İşbirliği Yapılacak

Güncelleme:

Şanlıurfa Ziraat Odası ile ŞUTSO Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesinde ortak hareket edecek.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi hakkında istişarede bulunmak üzere Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Aralarında Başkan E. Sabri Ertekin, Başkan Yardımcıları Halil Akkaya ve İbrahim Uludağ'ın bulunduğu ŞUTSO Heyeti, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu'na bir ziyaret gerçekleştirerek Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE) Projesi'nin detaylarını aktardı.

Projenin yürütülebilmesi adına yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan E. Sabri Ertekin, "Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ihracatını arttırmak üzere, Tekstil Kümelenme UR-GE Projesi, Hayvancılık UR-Ge Projesi ile Yaş Sebze ve Meyve UR-GE Projesini ilimize kazandırmak adına çalışma başlattık. Tekstil Kümelenme UR-Ge Projesi'ni Genç Girişimciler Kurulumuz üzerinden, Hayvancılık UR-Ge Projesi'ni Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üzerinden ilimize kazandırdık. Yaklaşık 2 milyon Dolar desteği olan Yaş Sebze ve Meyve UR-GE Projesini de istiyoruz ki, Şanlıurfa Ziraat Odası sahiplensin ve ilimize kazandırsın. Parasal kaynak noktasında sıkıntınızın olmaması ve ziraatın direkt sizin işinizin olması bu projenin sahiplenilmesi noktasında çok uygun olacaktır. Proje dosyası neredeyse hazır, müracaat tarihinin akabinde çalışmalar kısa zamanda başlayacaktır. İnşallah bu projeyi de sizin çabanızla ilimize kazandırırız. Bu konuda yapılabilecek her türlü çalışmada Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak yanınızdayız" dedi.

EYYÜPOĞLU: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ise Yaş Sebze ve Meyve Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE) Projesi'nin Urfa için çok önemli bir proje olduğunu belirterek Ziraat Mühendisi Galip Gazanfer'in bu projenin yürütülmesi çerçevesinde görevlendirileceğini ifade etti. Eyüpoğlu "Şanlıurfa'da tarımın gelişmesi adına Ziraat Odası olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sabri Ertekin Halil Akkaya Uludağ Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title