Haberler

Sarıkamış şehitlerine sıfırın altında 10 derecede saygı nöbeti

Güncelleme:

Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yılı anma etkinlikleri kapsamında, lise öğrencileri saygı yürüyüşü yaptı, üniversite öğrencileri de sıfırın altında 10 derecede asker kıyafetleri giyerek temsili saygı nöbeti tuttu.

Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yılı anma etkinlikleri kapsamında, lise öğrencileri saygı yürüyüşü yaptı, üniversite öğrencileri de sıfırın altında 10 derecede asker kıyafetleri giyerek temsili saygı nöbeti tuttu.

Sarıkamış Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 5 kilometre yürüyüşün ardından Yukarı Sarıkamış Şehitliğine ulaştı. Burada Tarih öğretmeni Bahattin Kılıç, Sarıkamış Harekatı hakkında bilgi verdi, ardından dua edildi. Katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

Daha sonra Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrenciler de Alisofu Şehitlik Anıtı'na gelerek saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Asker kıyafeti giyen öğrenciler, değişimli olarak sıfırın altında 10 derecede temsili saygı nöbeti tuttu.

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, programda, Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yılında saygı nöbetinin tutulduğunu söyledi.

Harekatın 22 Aralık 1914 yılında başladığını anlatan Aslantatar, "Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Vefat eden gazilerimize rahmet, hayatta olanlara afiyet, sağlık şifalar diliyoruz. Şehitlerin emanetinin her zaman başımızın üstünde yeri vardır." dedi.

Lise öğrencisi Enes Kaya da her sene olduğu gibi Sarıkamış Şehitliğinde toplandıklarını belirterek, "Çok gururluyuz, bir o kadar hüzünlüyüz harekatın sonuçlarından ötürü. Şehitlerimizin ruhu şad olsun." diye konuştu.

Öğrencilerden Hatice Yıldız ise tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, "Sizleri unutmadık, unutmayacağız. Dün, bugün, yarın şehadet şerbetini içen vatan uğruna şehit düşen Mehmetçiğimize minnettarız." ifadelerini kullandı.

Programa, Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Gözeger, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Canan Altınkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ayhan Yüreğir, Gençlik Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ömer Cengiz ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Güncel Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

title