Haberler

Samatya Cinayetinde Dna Profilleri Karşılaştırılacak

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samatya’da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük davasında mahkeme, olay yerinden elde edilen ve 3. bir erkek şahsa ait olduğu öne sürülen DNA profilinin arşivlerinde bulunan profillerle karşılaştırılması için Jandarma Genel Müdürlüğü Kriminal Labarotuvar ve Emniyet Genel Kriminal Polis Labarotuvar Müdürlüğüne yazı yazılmasına hükmetti.

Samatya'da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük davasında mahkeme, olay yerinden elde edilen ve 3. bir erkek şahsa ait olduğu öne sürülen DNA profilinin arşivlerinde bulunan profillerle karşılaştırılması için Jandarma Genel Müdürlüğü Kriminal Labarotuvar ve Emniyet Genel Kriminal Polis Labarotuvar Müdürlüğüne yazı yazılmasına hükmetti.

Samatya'da 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ü "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü" iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenilen Murat Nazaryan'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat Nazaryan ve maktule Maritsa Küçük'ün yakınları Bayizar Midilli, Zadik Küçük, Yaşar Küçük ve avukatları Eren Keskin hazır bulundu.

MAKTÜLE SALDIRIDA KENDİSİ KORUYACAK DURUMDA DEĞİLDİ

Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı, maktüle Maritse Küçük'ün beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu 1'inci Adli İhtisas Kurumu'ndan cevap geldiğini açıkladı. Mahkeme, ATK'dan dönen cevapta maktülenin yaşı, ağırlığı ve boyu göz önüne alınarak söz konusu saldırıyı beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olduğu oy birliğiyle tespit edildiğini belirtti.

"ATK'DA DNA ARŞİVİ BULUNMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİK"

Duruşmada söz alan avukat Eren Kesin, Adli Tıp Kurumu'nda faili meçhul cinayetlerin aydınlanması anlamında DNA arşivi bulunmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü kaydetti. Keskin, "Olay yerinde bulunan DNA profillerinin sanıktan başka 3'üncü bir erkek şahsa ait olduğu ve bir bayanın da profilleri içerdiği hususunda rapor kapsamına göre yeniden araştırma yapılmasını istiyoruz. Ayrıca sanığın bir bayanla evli olduğunun ve eşinin Türkmenistan'da yaşadığı, dolayısıyla olay yerinde elde edilen DNA profillerinin sanığın evli olduğu iddia edilen bayana da ait olma ihtimali vardır" diye konuştu.

Avukat Keskin, sanığın evli olup olmadığının ve eşinin halen nerede yaşadığının sanıktan sorulmasını istedi. Avukat Keskin'in sorusu üzerine sanık Nazaryan, "Ben evliyim. Yaklaşık 10 yıl önce evlendim. Eşimin adı Haruka Nazaryan'dır. Daha önce Türkiye'deydi. Kendisinin şu an nerede olduğunu bilmiyorum" dedi.

DNA ÇÖZÜMLEMELERİ KRİMİNAL LABORATUVARLARA GÖNDERİLECEK

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkalığı'ndan daha önce olay yerinde elde edilen ve çözümlenen DNA profillerinin Jandarma Genel Müdürlüğü Kriminal Labarotuvar ve Emniyet Genel Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğüne gönderilmesine hükmetti. Bu DNA profilleri ile arşivlerinde bulunan DNA profillerinin karşılaştırılmasını ve başka erkek ya da kadın faile ait olduğu takdirde kimlik bilgilerinin gönderilmesine karar veren heyet duruşmayı erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close