Haberler

Salihli TSO'dan DTSO'ya Süreç Ziyareti

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm sürecine destek olmak ve bölgedeki iş olanaklarını incelemek üzere bölgede bulunan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, DTSO'yu ziyaret etti.

Çözüm sürecine destek olmak ve bölgedeki iş olanaklarını incelemek üzere bölgede bulunan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, gezinin Diyarbakır ayağında Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası'nı ziyaret ettiler.

Lice'de karakol protestosunda bulunan ve ölümlerin gerçekleşmesi gündemine denk gelen ziyaret bu sebeple buruk geçse de barışa dair beklentilerin daha yüksek perdeden dile gelmesine de sahne oldu. DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ve DTSO Başkan Yardımcıları Metin Aslan ve Mesut Altın ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinin karşıladığı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral ve meclis üyeleri ile üyelerden oluşan Salihli TSO heyeti, ziyaretin ardından Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını gezdi.

BİRTANE: KARAKOL İNŞAATLARI DURDURULMALIDIR

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın yönetimi, meclisi ve üyeleriyle birlikte bölgeye böylesi bir ziyaret yapmalarından dolayı memnuniyet duyduğunu belirten DTSO Meclis Başkanı Celalaettin Birtane, "Temennimiz, dün Lice'de yaşanan olayların ve ölümlerin bir daha yaşanmamasıdır. Çünkü çözüm sürecinin tüm Türkiye'ye çok pozitif yansımaları oldu. Çözüm sürecine en çok sahip çıkması gerekenler, bu ülkenin inşasında rol oynayan iş camiasıdır. Çatışmanın olduğu yerde ekonomik faaliyet yürütmek te maddi açıdan da, psikolojik olarak ta mümkün değildir. Bugün burada Salihli ve Diyarbakır sürecin kalıcı barışa evrilmesi için bir aradadır. Herkesin bundan bir anlam çıkarmasını umuyoruz" dedi.

Birtane, bu vesileyle taraflara mesaj vermek istediğini söyleyerek şöyle konuştu: "Taraflar, sürece zarar verecek davranışlarda bulunmamalıdır. Devletin ise daha fazla ileriye adım atma şansını kullanması gerekiyor. Bu yeni karakolların inşaatının ise durdurulması gerekiyor"
Birtane, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında tüm oda ve borsaların birlikte bir barış mesajı vermesinin olumlu olacağını sözlerine ekledi.


YÜKSEL: ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR, SEVİNÇLER PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR

Daha sonra söz alan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ise, altmış yaşında ilk defa bölgeye geldiğini ifade ederek, "Bölgeyi yakından tanımaya geldik. Eşlerimiz, dostlarımız basından yansıyan kötü imaj nedeniyle tedirgin gönderdiler bizi ama iyi ki gelmişiz. Yöreyi ve sizleri tanımaktan çok mutluyuz" dedi.

Böyle talihsiz bir güne denk gelmesinden dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Yüksel, "İki cenazeniz var, başınız sağ olsun. Bu olaylar, barış sürecinde yaşanmaması gereken olaylardı. Barış sürecinde sadece iktidarın değil, işadamlarının da elini taşın altına koyarak destek vermesini istiyoruz. Zira ekonomi huzuru, barışı ve istikrarı sever" dedi.

Yüksel, Soma'da yaşanan maden kazasının acısının bölgede sahiplenilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, "Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Bu ülke hepimize yeter." şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral da, Salihli'ye döndüklerinde buradan aldıkları olumlu izlenimleri anlatacaklarını dile getirdi.

ASLAN: SÜREÇLE İLGİLİ TEDİRGİNLİK DUYUYORUZ

DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan ise, yaşanan ölümlerden dolayı üzüntülü olduklarını dile getirerek, "Ben 45 yaşında bir Diyarbakırlıyım ve gözümü açtığımdan beri olağan üstü bir ortamda yaşıyorum. Son bir yıldır, yaşadığımız barış atmosferi nedeniyle adeta şoktayım. Bizler STK'lar olarak hükümete, geçen yıl yine Lice'de yaşanan benzer olayda uyarılarımızı yaparak, barışın ruhuna aykırı harekette bulunmayın dedik. Karakol yapmak bugünün işi değildir. Belki bizi dinlemiş olsalardı bugün bu ölümler yaşanmayacaktı. Biz burada toplumun nabzını iyi tutan insanlarız. Bizi dinlememekle hata yapılıyor" dedi.

Karakol yerine, göç etmiş bulunan insanlarımızın nasıl geri getirileceğinin planlanmasının gerektiğini belirten Aslan, "Yerinden yurdundan koparılarak üretimden uzaklaştırılmış olan halkın yeniden köyüne dönmesi için çalışmak gerekirken güvenlik politikası ile hareket etmek sürece uygun değildir. Bizler süreçle ilgili tedirginlik duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel
title
Close