Haberler

Sağlıkta Şiddet Araştırması Gaziantep'te Başladı

Güncelleme:

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının araştırılıp önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk ziyaretini Gaziantep'e gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının araştırılıp alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk ziyaretini Gaziantep'e gerçekleştirdi.

Sağlıkta şiddeti araştırma komisyonu üyelerinden oluşan heyetin Gaziantep programı, görevi başında şehit edilen Dr. Ersin Arslan'ın evine yapılan taziye ziyareti ile başladı. Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar, üyeler Nurettin Demir, Mustafa Baloğlu, Altuğ Atıcı, Ali Öz ve Raportör Ahmet Bozkurt'tan oluşan heyeti, merhum Ersin Arslan'ın ağabeyi Erkan Arslan karşıladı. Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ile Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın'ın da eşlik ettiği heyetin taziye ziyareti basına kapalı gerçekleşirken, taziye ziyaretinin ardından komisyon üyeleri, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Dr. Ersin Arslan'ın adını taşıyan parka gitti. Burada heyete Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da eşlik etti. Merhum doktorun adını taşıyan parkı inceleyen komisyon üyeleri, Başkan Tahmazoğlu'ndan parkta yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Komisyon çalışmalarını değerlendiren Necdet Ünüvar, "Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu üyeleri olarak Gaziantep'teyiz. Biz çalışmalarımıza Haziran ayında başladık ve ilk ziyaretimizi rahmetli Dr. Ersin Arslan'ın ailesine gerçekleştirdik. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ersin Arslan bundan belki 5-6 ay öncesine kadar sadece ailesine ait bir insandı ama bugün tüm sağlık camiasına tüm Türkiye'ye mal olmuş kişidir. Komisyon üyeleri olarak bizler de doktoruz. Dolayısıyla Ersin Arslan bizim ailemizin de bir ferdiydi. Aile ferdi olarak da Arslan ailesini ziyaret etmeyi, onların acılarını paylaşmayı uygun gördük" dedi.

Basına kapalı yapılan ziyarete ilişkin açıklamalarda da bulunan Ünüvar, "Basına kapalı, aile içi bir görüşme oldu. Ailenin bizden hiçbir talebi olmadı. Ama bizim yapmamız gereken bazı şeylerin olduğunu fark ettik. Onları inşallah kamuoyuyla da paylaşacağız. Aile son derece alçakgönüllü, vatanını milletini seven, Ersin'in yaptığı hizmetlerin farkında olan bir aile. Bu aileyle biz gurur duyduk. Ailenin bizden bireysel anlamda bir talebi olmadı ama bizler Ersin'i toplumsal bir değer olarak görüp, yapmamız gereken bir takım şeylerin olduğunun farkındayız. Bunları not aldık, bunları da inşallah yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Dr. Ersin Arslan adını taşıyan parkı beğendiğini dile getiren Ünüvar, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyemizin Dr. Ersin Arslan adına bir park tanzim ettiğini öğrendik. Bundan çok mutlu olduk. Hatta bir takım önerilerimiz oldu. İnşallah Ersin kardeşimizin beyaz önlüklü bir fotoğrafını da buraya ışıklandırmalı olarak yaptıracağız. Başkanımızdan bu konuda söz aldık. Ersin'i kalbimizde yaşatıyoruz. Yeni Ersinler ölmesin diye, sağlıkta şiddet olmasın diye onunla ilgili alınması gereken tedbirlerin neler olması gerektiğine dair yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bundan sonra çok daha yoğun çalışacağız." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necdet Ünüvar Erkan Arslan Ersin Arslan Gaziantep

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });