Haberler

Sağlık Ekiplerinin "Kar Tatbikatı" Gerçeği Aratmadı

Rize Sağlık Müdürlüğü personeli, kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara yönelik bin 900 rakımda tatbikat yaptı.

Rize Sağlık Müdürlüğü personeli, kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara yönelik bin 900 rakımda tatbikat yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 10 kişilik özel ekip, yaşanması muhtemel olumsuz hava şartlarına ve yoğun kar yağışına hazırlıklı olabilmek için, Rize- Erzurum sınırındaki İkizdere ilçesine bağlı Sivrikaya köyünde tatbikat düzenledi. Tatbikatta, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi bünyesindeki kar aracı ve kar paletli ambulans da kullanıldı.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen tatbikatta, en uzak bölgedeki hastaya ulaşma süresi, olumsuz hava koşullarında hangi araçla daha etkin hizmetin sunulabileceği, 112 acil servis ekiplerinin zorlu kış şartlarında engebeli arazilerde hastalara nasıl ulaşacağı, kar aracının hangi durumlarda devreye gireceği gibi durumlar üzerinde yoğunlaşıldı.

Zor kış şartlarında yaklaşık 7 saat süren tatbikatta gerçeğini aratmayacak görüntüler ortaya çıktı.

"Hastalarımız paniğe, endişeye kapılmasın"

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nin ve özellikle Rize'nin dağlık ve engebeli arazi şartlarına sahip olduğunu belirterek zor coğrafi şartlar altında yardıma muhtaç hastalara etkin ve verimli sağlık hizmetini en kısa sürede götürmek için mücadele verdiklerini ifade etti.

Yaklaşan kış şartlarına hazırlıklı olabilmek ve 112 ekiplerini sürekli hazır tutmak için donanımlı araç ve personel ile tatbikat planladıklarını vurgulayan Tepe, "Rize'de kış mevsiminde kar yağışı nedeniyle bazı köylere ulaşmakta güçlük çekilebiliyor. Bu bölgelerde yaşayan kronik ve acil hastalar, yaşlılar, gebelere ulaşmak için önceden tedbir almak durumundayız." dedi.

Tepe, Rize'deki diyaliz hastalarının adres ve telefonlarının alındığını ve doğumuna 4 haftadan az kalan gebelerin Misafir Anne Projesi kapsamında tespit edildiğini aktararak şunları kaydetti:

"Bu vatandaşlarımız, arzu etmeleri halinde ilimiz merkezinde misafirhanelerde ücretsiz olarak kar engeli kalkana kadar ağırlanmaktadır. Kronik ve yaşlı hastalarımız, yollarının kapanmasından dolayı paniğe, endişeye kapılmasın. Ekiplerimiz mutlak surette kar engeli zaman kaybettirse dahi kendilerine ulaşacaktır. Bu amaçla başta kar ambulanslarımız ve UMKE ekiplerimiz olmak üzere ilgili birimlerimizin tümü aktif çalışmaktadır. Hastalarımızın endişe etmesine gerek olmayıp 112 numaralı telefonundan yardım istenmesi durumunda ilgili birimlerimiz ve tam donanımlı ekibimiz 24 saat kesintisiz hizmette olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Tepe İkizdere Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title