Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"Özellikle annelerden ve babalardan, 'ne olur sigaranın kötü örneğini evlatlarınıza göstermeyin.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Özellikle annelerden ve babalardan, 'ne olur sigaranın kötü örneğini evlatlarınıza göstermeyin. Sigaranın kötü kokusunu da evlatlarınıza ve çevrenize koklatmayın' diyorum" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Ahmet Günşen"in proje tanıtımının ardından "9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla gazetecilerin sorusu üzerine, sigaranın insan sağlığına en çok zarar veren ürünlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Sigaranın akciğer kanserinin en önemli sebebi olduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Kanserde en önemli faktörden bir tanesi sigara, diğeri alkol ve diğeri de obezitedir. Dolayısıyla sigara birinci sıradadır. Biz Türkiye olarak 5 yıl önce başlattığımız tütünle ve sigarayla mücadele kampanyasında, son yıllarda akciğer kanserinde duraksamayı yakaladık. Fakat erkeklerde hala akciğer kanseri birinci sıradadır. O nedenle bu kampanyaya duyarlılık ve titizlikle devam edeceğiz, ediyoruz da. Sabah Çorlu'da Dünya Sigarasızlık Günü veya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle sigarayı bırakmış üç vatandaşımıza hediye çeki verdik. Halk sağlığı müdürlüklerimiz 81 ilimizde de bu kampanyayı yapıyor. Burada medyadan ve kamuoyundan istediğimiz, bu kampanyaya duyarlılığın artması açısından destek istiyoruz. Özellikle annelerden ve babalardan, 'ne olur sigaranın kötü örneğini evlatlarınıza göstermeyin. Sigaranın kötü kokusunu da evlatlarınıza ve çevrenize koklatmayın' diyorum. İnşallah gelecek yıllarda da daha başarılı sonuçlar almayı temenni ediyoruz." - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Ahmet Günşen Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title