Haberler

Ramazan Etkinliklerinde 'DELİ Dumrul' Sahnelendi

Güncelleme:

İnegöl Belediyesi tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayının İnegöl'de daha huzurlu geçmesi için gerçekleştirilen 'Ramazan Sokağı etkinlikleri, iftar sonrasında vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor.

Bugüne kadar birçok oyunu tiyatro severlerle buluşturan İnegöl Belediyesi Dede Korkut'un tecrübesini, bilgeliğini, dilini, destansı anlatımıyla anlattığı hikâyelerin en güzeli olan Deli Dumrul oyununu Ramazan Etkinlikleri kapsamında kurulan Ramazan Sokağında İnegöllülerle buluşturdu.

İstanbul Açık Sahne Sanatları Tiyatrosunun sunduğu Kemal Burhan Şahin yönetimindeki oyun, Dumrul'un Anadolu'da kurumuş bir çay üstüne kurduğu köprüden insanları zorla geçirerek kazanç sağlaması ve bu yüzden de adının deliye çıkarılışı ile başlar. Amacı hem gücünü kanıtlamak hem de "delilerin ayrıcalıklı ve halkın gözünde ermiş katında oldukları bu ülkeye tepki"dir. Zorbalık ve kurnazlıkla kısa yoldan geçimini sağlamayı düşünen Deli Dumrul, işi Azrail'e kafa tutmaya kadar vardırınca komik ancak gerilimli bir serüvenin içinde bulur kendini. Canının bağışlanması için kendisine gönüllü canını verecek birini bulma sürecindedir artık. Bu yaman süreçte kalıplaşmış değerlerinin de bir bir yıkıldığını görecektir. Dede Korkut, Deli Dumrul'u değiştirir, haksızlıklarla savaşan bir kişiye dönüşmesini sağlar.

Açık havada yapılan programı izleyen 7'den 77'ye her yaştan vatandaş, gösterinin ardından usta oyuncuları alkış yağmuruna tuttu. Yönetmen Kemal Burhan Şahin'de böyle anlamlı bir gecede kendisini İnegöllülerle buluşturan İnegöl Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhan Şahin Deli Dumrul İstanbul İnegöl

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title