Haberler

Qualcomm Mobil Genişbant Zirvesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Qualcomm Mobil Genişbant Zirvesi'nde ortak kanı: LTE-Advanced teknolojisi ve mobil genişbant altyapısı Türkiye mobil ekosistemine ve tüketicilere önemli katkılar sağlayacak İstanbul'da düzenlenen Qualcomm Mobil Genişbant Zirvesi'nde mobil genişbant altyapısının nesnelerin interneti, bağlantılı ev ve araçlar, kablosuz sağlık hizmetleri gibi geleceğin dünyasını şekillendirecek teknolojilerin hayata geçirilebilmesindeki rolü, Qualcomm, GSM operatörleri ve BTK gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından masaya yatırıldı.

Qualcomm Mobil Genişbant Zirvesi'nde ortak kanı: LTE-Advanced teknolojisi ve mobil genişbant altyapısı Türkiye mobil ekosistemine ve tüketicilere önemli katkılar sağlayacak

İstanbul'da düzenlenen Qualcomm Mobil Genişbant Zirvesi'nde mobil genişbant altyapısının nesnelerin interneti, bağlantılı ev ve araçlar, kablosuz sağlık hizmetleri gibi geleceğin dünyasını şekillendirecek teknolojilerin hayata geçirilebilmesindeki rolü, Qualcomm, GSM operatörleri ve BTK gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından masaya yatırıldı. Etkinlikte, LTE-Advanced teknolojisinin kullanımının Türkiye mobil ekosisteminin gelişimine yapacağı katkılar vurgulandı.

Qualcomm Türkiye tarafından düzenlenen 17 Haziran Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenen Qualcomm Mobil Genişbant Zirvesi, mobil sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. LTE-Advanced teknolojisinin ve mobil dünyadaki en yeni gelişmelerin masaya yatırıldığı etkinlikte Qualcomm'un üst düzey yöneticilerinin yanı sıra GSM operatörleri, regülatörler ve sektör paydaşlarının temsilcileri de yer aldı.

Etkinlikte mobil genişbant teknolojilerinin tüketicilerin yaşamına ve kurumların iş süreçlerine sağlayacağı katkılar vurgulanırken, mobil genişbant altyapılarının bağlantılı ev, bağlantılı araç, zenginleştirilmiş gerçeklik, nesnelerin interneti, kablosuz sağlık hizmetleri ve geleceğin dünyasını şekillendirecek birçok yeni teknolojiye yapacağı katkılar ele alındı.

Mobilin liderleri bir araya geldi

Açılış konuşmasını Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan'ın yaptığı etkinlikte, Qualcomm Doğu Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yulia Klebanova, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Vekili Dr. Ömer Fatih Sayan, Turkcell Pazarlama Ürün, Servis ve İşbirliklerinden Sorumlu Grup Başkanı Yiğit Kulabaş, Ericsson Pazarlama Başkan Yardımcısı Sebastian Tolstoy, Frost and Sullivan İş Geliştirme Direktörü Fikret Akıncı ve Qualcomm Teknik Pazarlama Kıdemli Direktörü Will Brown, yaptıkları konuşmalarla mobil genişbant teknolojilerinin yeni dönemde Türkiye mobil ekosistemi, iş yaşamı, sağlık hizmetleri ve sosyal yaşam üzerindeki etkilerine değindiler.

Etkinlikte ayrıca mobil alanındaki yeni iş modelleri ve mobil genişbant teknolojilerinin son kullanıcılara getireceği avantajları konu alan 'Mobil Genişbant ve İnovasyon' paneli düzenlendi. Mobiltürk Kurucu Ortağı ve Mobilsiad Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Karasu, Qualcomm Avrupa CTO'su Laurent Fournier, Vodafone Türkiye Ticari Strateji Geliştirme ve Planlama Kıdemli Müdürü Bülent Cansever, Ericsson Türkiye Genel Müdürü Ziya Erdem ve Airspan CEO'su Eric Stonestrom, panelist olarak görüşlerini dile getirdiler.

Mobil genişbant yeni teknolojilerin temeli olacak

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan, sözlerine 17 Haziran sabahı yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i anarak başlarken, 'Bugün burada masaya yatıracağımız mobil genişbant altyapısı, mobil sağlıktan nesnelerin internetine, bağlantılı evlerden zenginleştirilmiş gerçekliğe kadar son kullanıcılar ve kurumların teknoloji ile olan ilişkilerine yepyeni boyutlar katacak yenilikler için temel oluşturacak. Türkiye, genç nüfusu ve teknolojiyi benimseme hızıyla tüm dünyada öne çıkan ülkeler arasında. Dolayısıyla en iyi teknolojileri benimsememiz gerekiyor. Bir Ar-Ge ve teknoloji firması olarak mobil ekosisteme ve yerli üretime odaklanan firmalara bu anlamda destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Qualcomm 36 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptı

Barış Ruacan'ın ardından söz alan Qualcomm Doğu Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yulia Klebanova ise Qualcomm'un vizyonu ve mobil teknolojiye katkılarına dair bir sunum yaptı. Qualcomm'un mobil inovasyon modelinin 'iş birliği' 'yeni buluşlar? ve 'paylaşım' olmak üzere 3 bileşenden oluştuğunu vurgulayan Klebanova, tüm eko sistemi kapsayan iş birlikleri kurup geleceğin zorluklarını bugünden öngörerek bu alandaki misyonlarını yerine getirdiklerinin altını çizdi. Qualcomm'un Ar-Ge ve üretim alanlarındaki öncülüğüne de vurgu yapan Yulia Klebanova, '2014 yılında Qualcomm teknolojisi ile çalışan 1 milyarın üzerinde 3G/4G cihazın teslimatı yapıldı. Kümülatif Ar-Ge çalışmalarına 36 milyar dolar yatırım yaptık. 64-bit 3G/LTE entegre çip, LTE çift SIM için destek, LTE Broadcast, MU-MIMO teknolojili 11ac Wi-Fi gibi alanlarda ilkleri gerçekleştirdik' dedi.

1000 kat fazla veri kapasitesine ihtiyaç var

Akıllı telefon kullanımının hızla arttığına dikkat çeken Yulia Klebanova, yaşı 18 ile 24 arasında değişen insanların %75'inin uyanır uyanmaz cep telefonlarına baktığını söyledi. Akıllı telefon yaygınlığının artması ve veri trafiğinin tarihte eşi benzeri görülmedik şekilde artmasının veri kapasitesinin 1000 kat daha fazla artırılması ihtiyacını doğurduğuna dikkat çeken Klebanova şunları söyledi: '2019 yılı itibarıyla mobil trafiğin %72'si video olacak. 2020 yılı itibarıyla 25 milyar ila 50 milyar arası bağlantılı cihaz kullanılacak. Sektör olarak bu 1000 kat daha fazla veri trafiğine hazırlanmamız gerekiyor. Qualcomm olarak bu ihtiyacın karşılanması için 3G/4G, Wi-Fi, LTE broadcast, lisanssız spektrumda LTE-Advanced gibi alanlara sürekli olarak yatırım yapıyoruz.'

Çözüm mobil genişbant

Türkiye'nin mobil teknoloji alanındaki yüksek potansiyeline dikkat çeken Yulia Klebanova, 'Avrupa'da mobil teknolojiyi en hızlı benimseyen ülke olan Türkiye'de veriye olan talep de her yıl ikiye katlanıyor. LTE-Advanced teknolojisinin gelişimi daha yüksek hızlar, daha fazla kapasite, yeni uygulamalar, yeni servisler ve yeni ses/veri deneyimlerini beraberinde getiriyor. Video, müzik, oyun, bireysel ve kurumsal uygulamalar, sağlık gibi mobil evrimi sürükleyen alanlarda LTE teknolojilerinin sağlayacağı katkılar çok fazla' ifadelerini kullandı.

LTE teknolojilerinin kullanımının ve ticari LTE servislerinin başlamasının Türkiye'de mobil sektörün gelişimi için yeni bir kilometre taşı olacağının altını çizen Yulia Klebanova, LTE kullanımından hem ekosistemin hem de tüketicilerin önemli faydalar göreceğini sözlerine ekledi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close