Haberler

Portekiz'de aşırı sağcı parti polis ve jandarmayı gösteri yapmaya çağırdı

Güncelleme:

Portekiz'de muhalefette olan aşırı sağcı parti Chega, polis ve jandarmayı, hükümete karşı gösteri yapmaları için 4 Temmuz'da Meclis'e çağırdı. Chega lideri Andre Ventura, polis ve jandarmaya meydanlara inme çağrısı yaptı.

Portekiz'de muhalefette olan aşırı sağcı parti Chega, polis ve jandarmayı, hükümete karşı gösteri yapmaları için 4 Temmuz'da Meclis'e çağırdı.

Portekiz Polis Sendikası (PSP) ve Portekiz Jandarma Sendikasının (GNR) talep ettiği gibi güvenlik görevlilerine ücret artışı isteyen Chega, bununla ilgili sunduğu önerinin Meclis'te görüşüleceği 4 Temmuz'da hükümet üzerinde baskı kurmak için polis ve jandarmaya meydanlara inme çağrısı yaptı.

Chega lideri Andre Ventura, "Onların (polis ve jandarma) Meclis'e, koridorlarına ve dışına gelmesine ihtiyacım var. Ülkenin dört bir yanından gelsinler." açıklamasında bulundu.

Portekiz'de 10 Mart'ta yapılan erken genel seçimlerin ardından azınlık hükümeti olarak 2 Nisan'da kurulan ve Luis Montenegro başbakanlığında iktidara gelen merkez sağcı Demokratik İttifak, polis ve jandarmaya kademeli olarak 300 avroluk artış yapmayı kabul etmişti.

Ancak Chega, bu artışın PSP ve GNR'nin talep ettiği gibi 400 avro olmasını istiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Portekiz Jandarma Hükümet Güncel Polis

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title