Haberler

Pera Müzesi, Yeni Sergilerini Kalabalık Bir Davet Eşliğinde Tanıttı!

Güncelleme:

Pera Müzesi, "Görünenin Ardındaki Singapur" ve "İstanbul'da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji" sergileri kapsamında düzenlediği açılışta, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı.

"Görünenin Ardındaki Singapur" sergisi, ülkedeki gündelik hayatın "sıradan" kabul edilen manzaralarını yeni bir bakışla izleyicilere sunarken, " İstanbul'da Deniz Sefası" sergisi, 19. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan süreçte, deniz hamamından plaja geçişin devrim niteliğindeki hikâyesine odaklanıyor.

Açılış gecesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı kurucularından İnan Kıraç, Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol, "Görünenin Ardındaki Singapur" sergi küratörü TAY Kay Chin, " İstanbul'da Deniz Sefası" sergi küratörü Prof. Dr. Zafer Toprak ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşti. Geceye iş, sanat ve cemiyet hayatından önemli isimler, genç koleksiyonerler, sanatçılar ve çok sayıda konuk yoğun ilgi gösterdi.

"Görünenin Ardındaki Singapur" sergisi, Singapur'un bilinmeyen yüzünü yerelden ve farklı bakış açılarıyla görünür hale getiriyor. Sergi, yaşadıkları ülkenin meselelerini konu edinen 34 fotoğraf sanatçısının oluşturduğu PLATFORM adlı topluluğun iki yıllık çalışmalarını yansıtıyor. Derinlikli bir araştırma niteliği taşıyan serginin küratörlüğünü, aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan TAY Kay Chin üstleniyor.

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul kent tarihinin sosyokültürel yapısına ışık tutan plaj kavramını "İstanbul'da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji" sergisi ile mercek altına alıyor. Sergi kent halkının boş zaman değerlendirme normlarındaki değişime, toplumsallaşma kültürüne değiniyor, Cumhuriyet'in yaşam tarzındaki köklü dönüşümlerini simgeleyen bir belgesel niteliği taşıyor. Küratörlüğünü tarihçi, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Zafer Toprak'ın üstlendiği sergi, bu yıl kuruluşunun 10. yılını kutlayan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü arşivinden ve farklı koleksiyonlardan derleniyor.

"Görünenin Ardındaki Singapur" sergisi 20 Mayıs 2018, "İstanbul'da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji" sergisi 26 Ağustos 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pera Müzesi İnan Kıraç Singapur İstanbul

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Cübbeli Ahmet Hoca saldırıya uğradı

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ölümden dönen Cübbeli isim verdi: Bu olay onun tezahürü olabilir

Ümit Özdağ, Engin Polat'la ilgili sözlerine açıklık getirdi: İki politikacı arasındaki pazarlıkta rakam telaffuz edilmiş

"Yazamıyorum" diyen Özdağ, canlı yayında bombayı patlattı: İki siyasetçi pazarlık yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title