Haberler

Park Dedeman Levent'te "ESER" Müzayedesi

Güncelleme:

Park Dedeman Levent Oteli, Real Collection işbirliğiyle, Rahmi Çöğendez yönetmenliğinde gerçekleşen ve tüm gelirleri Down Sendromlular Derneği'ne bağışlanan "ESER" isimli müzayedesine ev sahipliği yaptı.

50 şiir ve 50 ressam temalı müzayedenin geliri ise Down Sendromlular Derneği'nin "Hayata Merhaba" projesi kapsamında yeni doğan down sendromlu bebeklerin eğitim ve sağlık ihtiyaçları için harcanacak.


Rahmi Çöğendez yönetmenliğinde organize edilen "ESER" müzayedesi, 14 Şubat'ta Park Dedeman Levent'te sanatseverlerle buluştu. Müzayedede bir bankada müşteri temsilcisi olarak çalışan Recep Özkan'ın yazdığı 50 şiir için, ünlü ressamların hazırladığı 50 resim satışa sunuldu. Park Dedeman Levent Otel bünyesinde bulunan Park Dedeman Gallery by RC'de sergilenen "ESER" müzayedesinde Ertuğrul Ateş, Ahmet Yeşil, Süleyman Saim Tekcan, Yiğit Yazıcı, Aydın Baykara ve Şeli Abut Benhabib gibi ünlü ressamların eserleri yer aldı.


Projeye destek veren önemli ünlü müzayedeci Rahmi Çöğendez, Down sendromlu çocukların her zaman yanında olduğunu anlatırken, "Bu çocuklar hayatımızın bir parçası. Onları farklı bir dünya olarak görmemeli ve empati kurarak anlamaya çalışmalıyız. Sanatçıların naif ve duygusal yanı ile bu konudaki duyarlılığı beni teşvik ediyor" dedi.


Yazdığı şiirlerin Down Sendromlu doğan bebeklerin ihtiyaçlarında kullanılması için bir hareket başlatan ve 50 ressama ulaşarak destek toplayan Recep Özkan konuyla ilgili, "Her insanın içinde çok kuvvetli bir yardımlaşma güdüsü var bence, bizi bir arada tutan şey de bu. Çağımızda modern toplum insanları olarak bizlerin, evrensel ve bireysel problemlerimizin arasında bu ışık maalesef biraz derinlere çekiliyor. Birilerinin bu ışığı çekip ortaya çıkarması gerekiyor, yapmaya çalıştığım şey tam olarak bu, aracılık yani" ifadelerine yer verdi.


Sevgililer Günü'nde sevgi adına farklı bir hediyeye imza atmak isteyen herkesin davetli olduğu müzayedede satılan eserlerin tüm gelirleri ise Down Sendromlular Derneği'nin "Hayata Merhaba" projesine bağışlandı. Derneğin "Hayata Merhaba" projesi kapsamında, yeni doğan down sendromlu bebeklerin eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ertuğrul Ateş Ahmet Yeşil Recep Özkan

MHP lideri Bahçeli: Teröristbaşı örgütü tasfiye etsin, terörün bittiğini ilan etsin

Teröristbaşı Öcalan'a böyle seslendi: Terörün bittiğini ilan etsin

Özgür Özel'den AK Parti'nin kartlardan 750 TL kesinti öngören yasa teklifine sert tepki

Halkın tepkisini çeken yasa teklifine Özel de sessiz kalmadı

GSS borcu olanlar 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak

Borcu olanlar dikkat! 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaksınız

'Karımın fotoğrafını neden paylaştın' kavgası! Tek yumrukla komalık etti

"Karımın fotoğrafını neden paylaştın" kavgası! Tek yumrukla komalık etti

title