Haberler

"Pandemi hortladı" diyen CHP'li vekilden Bakan Koca'ya: Yoğun bakım doluluk oranları hangi seviyede?

Güncelleme:

Koronavirüs ile birlikte Influenza enfeksiyonlarının arttığını ve yoğun bakımlardaki doluluk oranlarının yüzde 100'e yaklaştığını belirten CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Emir, "Büyükşehirlerdeki şehir hastaneleri ile devlet hastanelerinde yoğun bakım dolululuk oranları hangi seviyededir?" dedi.

Covid-19 salgınındaki artışa dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir "Covid ile birlikte Influenza enfeksiyonları da arttı. Yoğun bakımlardaki doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı. Sağlık Bakanlığı ise salgını kendi haline bıraktı" dedi.

CHP'Lİ EMİR: SAĞLIK BAKANLIĞI SALGINI KENDİ HALİNE BIRAKMIŞTIR

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, yoğun bakımların durumu ile geri çevrilen hasta sayısını sordu. Emir önergesinde bakanlığın salgınla ilgili gerekli önlemleri almadığını iddia ederek şöyle dedi: "Başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden acil servis ve yoğun bakımlara ilişkin şikayetler ulaşmaktadır. Salgınların artması ile birlikte muayene randevusu almakta zorlanan hastalar acil servislere başvurmakta bu da yoğunluğu artırmaktadır. Yoğun bakımlardaki yatak kapasitesi dolmakta, yer bulunamamaktadır. Halen tüm hastanelerde 100 bin kişiye 40 yoğun bakım yatağı düşmektedir. Yoğun bakımların yetersiz kalması Sağlık Bakanlığının süreci sağlıklı yürütemediğini ortaya koymaktadır. Sağlık Bakanlığı salgını yine kendi haline bırakmıştır."

'Pandemi hortladı' diyen CHP'li vekilden Bakan Koca'ya: Yoğun bakım doluluk oranları hangi seviyede?CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir.

"YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI HANGİ SEVİYEDEDİR?"

Sözcü'de yer alan habere göre; Emir önergesinde Bakan Koca'ya şu soruları yöneltti: "Büyükşehirlerdeki şehir hastaneleri ile devlet hastanelerinde yoğun bakım doluluk oranları hangi seviyededir? Ülke genelinde son 15 gündür Covid-19 teşhisi konularak yoğun bakıma yatırılan hasta sayısı kaçtır. Ülke genelinde son 15 gündür yoğun bakım yatışı verildiği halde yatak bulunamadığı için yoğun bakıma alınamayan hasta sayısı kaçtır?"

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Milletvekili Koronavirüs Murat Emir Ankara Güncel Haberler

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

Abla, kamera görüntülerine rağmen kardeşinin suçunu üstlendi: O öldürmedi, ben öldürdüm

Avrupa Parlamentosu seçimleri kıtayı sarstı! Türk partisi, Rodop ve İskeçe'de birinci çıktı

Avrupa Parlamentosu seçimleri kıtayı sarstı! Türk partisi, Rodop ve İskeçe'de birinci çıktı

500

Yorumlar (19)

Nimet Soylu:

Millet hastalıktan kırılıyor bu sefer işin muhalefeti sağı solu yok nasıl girdi bu hastalık bu memlekete bu koronadanda beter ve maske yok okulla ilgili tedbir yok bir açıklama yapın gerçekten çocuklar herkes hasta herkesde aynı şikayet

146
25
yanıtYanıtla
ADANALI :

millet salgından değil! yeterli ve sağlıklı beslenememekten kırılıyor! saçma sapan 3 harfli mağazalardan ucuz diye aldığımız ürünler bağışıklık sistemimizin içinden geçti. sorumlusu kim? ben değilim heralde :)

148
12
yanıtYanıtla
Erdinç erbay:

alkışlıyorum seni helal

yanıt60
yanıt5
Mustafa Demir:

Devlet hastaneleri çok kötü!...Nerde kontrol nerde temizlik, nerde disipli?....

115
42
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Hastaneler 2000 öncesine döndü. O zamanlar muayene için sıraya girerdik iyi kötü muayene olurduk. Şimdi randevu yok. Bul bulabilirsen. Bu sağlık bakanında bir sıkıntı var ama ne.

113
34
yanıtYanıtla
Fatihaziz:

o kadar hastane boşuna yapıldı diye laf ediyordunuz. şimdide dolu diye laf ediyorlar. ne alaka :?

58
81
yanıtYanıtla
ŞENOL :

Hastaların çok olup hastanelerin dolması iyi bisey mi sacma sapan yorum yapma

yanıt3
yanıt2
girilmez:

hastaneleri neden yaptınız ki diyen saçma salk bir soru soran chp zihniyeti şimdi neden dolu diye soruyor vizyonsuz siyasetleri ellerine yüzlerine bulaşmaya devam

55
69
yanıtYanıtla
Erdinç erbay:

Dikkatsiz ucuz beslenme nedeni hastahane çok olması sadece geçiştirir derman olmaz.o yüzden kendini biraz sorgula

yanıt41
yanıt12
ihtiyar:

Erdinç boş yapma hemen hemen heryıl salgın hastalık vardı zaten eskisi de yeniside aynı ne alaka beslenmeyle virüs beslenene girmiyorum mu diyordu

yanıt13
yanıt28
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title