Haberler

Omü Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden 130 öğrenci mezun oldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden 130 öğrenci mezun oldu.

Mezuniyet töreni, Yaşar Doğu BESYO Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Baro Başkanı Necat Anıl, dekanlar, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Dr. Deniz Yüce, "İyisiyle kötüsüyle bir öğrencilik hayatının sonuna geldik. Önümüzde uzun bir meslek hayatı var. Olanca gücümüzle, iyiliğimizle, insanlığımızla ve hizmet duygumuzla hastalarımıza yararlı olabilmek çabasında olacağız. Görevimizi yerine getirirken vicdanımızı asla yanımızdan ayırmayacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz' anlayışına yaraşır bir şekilde görevimizi icra edeceğiz. Bu zorlu süreçte maddi ve manevi her desteği sunan ailelerimize ve bize bu mesleği kazandıran, bilgilerini bizimle paylaşan değerli hocalarıma teşekkürü bir borç bilirim. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, "Bugün, ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan OMÜ Tıp Fakültesi'nin mezuniyet töreninde, fakülte dekanı olarak konuşma yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Sevgili öğrenciler, burada altı yıl boyunca zorlu bir eğitim sürecinden geçtiniz. İyi bir eğitim aldınız ve bilmeniz gereken her şeyi öğrendiniz. Yeni çalışma alışkanlıkları edindiniz ve hekim oldunuz. Bu mesleğin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu unutmayınız. Çünkü sizler insan sağlığını korumayı amaçlayan, geliştiren ve tedavi eden insan odaklı bir eğitim aldınız. İnsan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz sevgi, saygı, hoşgörü, fedakarlık ve sabır hekimler için daha da önemlidir. Mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra bu değerlere de sahip genç hekimler olarak yetiştiğinize bütün kalbimle inanıyorum. Törenimize katılan bütün misafirlerimize, değerli öğretim üyelerimize ve bugün hekimliğe ilk adımını atacak olan siz değerli gençlerimize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise, "Sevgili öğrenciler, altı yıllık bir eğitim dönemi sonunda mezuniyet töreninde birlikteyiz. Bugün sizler için olduğu kadar, bugüne gelmenizde emeği olan aileleriniz ve tıp fakültesindeki hocalarımız için de önemli bir gün. Uzun, kimi zaman yorucu, kimi zaman mutlu ve neşeli günlerden sonra tıp fakültesinden mezun olarak hekimliğe adım atıyorsunuz. Sizleri kutluyorum. Burada aldığınız eğitimle görev yapacağınız yerlerde başarılı olacağınıza inanıyorum. İyi bir üniversitede ve iyi bir fakültede eğitim aldınız. Bunu hekim olarak görev yapmaya gittiğiniz yerde daha fazla fark edeceksiniz. Tıp Fakültemiz, akredite olmuş eğitimi, öğrenme kaynaklarının zenginliği, çeşitliliği, başarıları ve gerçekleştirdiği ilklerle 'özenilen üniversite' kavramının içini layıkıyla doldurmaktadır. Bunun için Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu nezdinde hocalarımıza, tüm akademik ve idari çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Tıp Fakültemize olan teveccüh başka ülkelerden de artarak sürmektedir. Öğretim üyelerimiz Gürcistan'da ders vermeye başlamıştır. Gürcistan ve Azerbaycan Tıp Fakülteleri ile yapılan eğitim protokollerine yakında Arnavutluk'ta eklenecektir. Tıp Fakültesinde paralel olarak sürdürülen İngilizce tıp eğitimi, karşılıklı öğrenci değişimi, Erasmus programı için de ivme kazandıracak niteliktedir. Bu şekilde öğrencilerimiz farklı hastaları görme, farklı bölümlerde çalışma ve bu şekilde bilgi ve becerilerini artırma yanında, farklı kültürleri de tanıyacak ve bu öğrenim süreci birlikte yaşama ve birlikte çalışma kültürüne de katkı sağlayacaktır. Hepinize sağlıklı mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum" dedi.

Dereceye giren öğrencilere, Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, plaket, çiçek ve hediye, Dekan Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ise diploma ve çiçek takdiminde bulundu. Ayrıca Tabip Odası Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Mithat Günaydın da dereceye giren öğrencilere hediye takdim etti.

Fakülte birincisi Dr. Deniz Yüce yaş kütüğüne plaket çaktı. 'Yılın Acil İntörnü' ödülü Dr. Elif Kulengir'e verildi. Öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından yemin törenine geçildi. Tören, keplerin havaya atılmasıyla son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Haydar Şahinoğlu Mustafa Bekir Yaşar Doğu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title