Haberler

Okulları Kapanan Öğrenci ve Veliler İsyan Etti

Okulları Kapanan Öğrenci ve Veliler İsyan Etti

Eyüp Nişanca'da "Iso -9001 Kalite Belgesi"ne Sahip, Tam Gün Eğitim Veren Ergenekon İlköğretim Okulu'nun, Bitişiğindeki Çift Öğretim Veren Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu ile Birleştirilip Tabelasının Kaldırılması Velileri ve Öğrencileri İsyan Ettirdi.

Eyüp Nişanca’da "ISO-9001 Kalite Belgesi"ne sahip, tam gün eğitim veren Ergenekon İlköğretim Okulu’nun, bitişiğindeki çift öğretim veren Şehit Er Eyüp Beyazıt İlköğretim Okulu ile birleştirilip tabelasının kaldırılması velileri ve öğrencileri isyan ettirdi.

Dün, Ergenekon İlköğretim Okulu’nun bahçesinde toplanan öğrenciler, "Okulumuzu geri istiyoruz", "Biz mal değiliz, devredilemeyiz" yazılı pankartlar açtılar. Veli Bedriye Mangır, "Okulun gündemde olan Ergenekon soruşturması dolayısıyla kapandığı söylentileri var. Bu mantıkla bu isimdeki tüm yerlerin kapatılması gerekir" dedi. Veliler, topladıkları imzaları İstanbul Valiliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettiler.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise şunları söyledi: "Okulun ismi Ergenekon değil de Papatya ya da Ata Özer de olabilirdi. Bu iki okul, müfettiş raporu kararıyla birleştirildiğinde, bu vatan için, bu memleket için, bu bayrak için canını veren bir şehidin ismi varken niye diğer ismi verelim? O zaman şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış olmaz mıydık?"

1997 yılında okul müdürü ve okul aile birliğinin teklifiyle Ergenekon ismini alan okul, Türkiye’de ilk çantasız eğitimi uygulayan ve ilk bilgisayar laboratuvarının kurulduğu okulllardan biriydi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Raporda büyük bir soru işareti var! Narin'in kopuk bacağıyla ilgili kafa karıştıran ayrıntı

Narin'in kopuk bacağıyla ilgili kafa karıştıran ayrıntı

Savaşın ayak sesleri! Hizbullah'ın misillemesi sonrası İsrail yeniden Beyrut'u vurmaya başladı

Hizbullah misilleme yaptı, İsrail anında karşı atağa geçti

Masaj detayı çok konuşulur! Seçil Erzan, Fatih Terim'den aldığı paraları ne yaptığını ilk kez anlattı

Fatih Terim'den aldığı paraları ne yaptığını ilk kez anlattı

Yol tartışması kanlı bitti: Baba, oğul ve gelin av tüfeğiyle öldürüldü

Baba, oğul ve gelin öldürüldü

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });