Haberler

Nuh Yılmaz ve ABD'li Yetkiliden Suriye Üzerine Görüşme

Güncelleme:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Vekili John Bass ile Suriye'deki güvenlik, siyasi, ekonomik ve insani durumu değerlendirmek üzere bir araya geldi.

(ANKARA) - Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Vekili Bass ile görüştü. Görüşmede Suriye'deki güvenlik, siyasi, ekonomik ve insani durum değerlendirildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz ile ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Vekili John Bass arasında ilgili kurum temsilcilerinin de katılımıyla Dışişleri Bakanlığı'nda görüşme gerçekleştirildi.

Dışileri Bakanlığı yetkilileri, "görüşmede Suriye'deki güvenlik, siyasi, ekonomik ve insani durumun bir değerlendirmesi yapıldı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Bölgede yükselen tansiyonun Suriye sahasına olumsuz yansımaları üzerinde duruldu" ifadelerini kullandı. Yetkililer şunları kaydetti:

"Suriye'deki ihtilafın çözümünde rol oynayabilecek aktörler arasındaki koordinasyonun muhafazasının gerekliliğine atıfta bulunuldu. Ülkemizin Suriye özelinde ABD'den temel beklentisini DEAŞ'la mücadele gerekçesiyle bölücü örgüte verilmekte olan desteğin kesilmesi oluşturmaya devam etmektedir. Yapılan görüşmede de bu yöndeki beklentimiz dile getirilmiş, terör örgütüne verilen desteğin Suriye'nin yanı sıra bölge istikrar ve güvenliği açısından yarattığı uzun vadeli risklere dikkat çekilmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Nuh Yılmaz John Bass Diplomasi Güvenlik Politika Ekonomi Güncel Suriye Dünya

Dünya böylesini ilk kez gördü! İsrail, Lübnan'daki tüm çağrı cihazlarını aynı anda patlattı, 2800 kişi yaralandı

İsrail, Lübnan'daki çağrı cihazlarını aynı anda patlattı: 2800 yaralı

Lübnan'dan korkunç görüntüler geliyor! Cihazların infilak ettiği an kan dondurdu

Lübnan'dan korkunç görüntüler geliyor! Cihazların infilak ettiği an kan dondurdu

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: Narin kaybolduktan birkaç gün sonra telefonumu değiştirdim

Cinayetin kara kutusu olan yengenin ifadesi ortaya çıktı

Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti! Ağzından akan sıvı amcanın eline bulaşmış

Narin'in ölüm nedeni kesinleşti

500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });