Haberler

Norveç Dışişleri Bakanı Brende ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Tuomioja, Kiev'de

Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'yı kabul etti.

Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja'yı kabul etti.

Turçinov görüşmede, yeni hükümetin Ukrayna'daki ekonomik durumun istikrara kavuşturulmasına yönelik bir program hazırladığını kaydederek, IMF ile işbirliğine devam ettiklerini ve uluslararası kamuoyunun desteğini beklediklerini ifade etti. Turçinov, Rusya'nın hiç bir gerekçesi olmadan Ukrayna'ya asker soktuğunu ifade ederek, hükümetin diline, dinine ve milletine bakmaksınız ülkede yaşayan her vatandaşını koruduğunu belirtti.

Turçinov ayrıca, hükumetin uluslararası kurumlara, gözlemci göndermeleri talebinde bulunduğunu, ancak Rus askerlerinin BM ve AGİT gözlemci heyetlerinin bölgeye girişini engellemeye çalıştığını kaydederek, Ukrayna'nın stratejik ortaklarının yardımı ile Kırım'daki soruna yönelik siyasi çözüm bulacağına inandığını vurguladı. Turçinov, Ukrayna'daki durumun istikrara kavuşturulması ve Avrupa entegrasyonuna yönelik girişimlerin hiç bir şiddet girişimiyle durdurulamayacağını ifade etti.

Norveç Dışişleri Bakanı Brende de her türlü şiddete karşı olduklarını dile getirerek, yeni hükumetin Ukrayna'daki siyasi ve ekonomik durumu normalleştirmeye yönelik çalışmalarını Avrupa'nın büyük bir destek ve ilgi ile izlediğini kaydetti. Söz konusu gerginliğin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün sağlanması yoluyla sona ermesi gerektiğini ifade ederek, Avrupa'nın ülkede reformların yapılmasına her türlü destek sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Avrupalı bakanlar, Ukrayna yönetimine siyasi destek sağlamak ve yanlarında olduklarını göstermek için ülkeye geldiklerini dile getirdi. Görüşme sırasında, Ukrayna'daki siyasi ve ekonomik durumun yanı sıra Kırım'daki son gelişmeler hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

-tuamiajo

Kaynak: AA / Güncel

Borge Brende Finlandiya Ukrayna Norveç

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Sınır bölgesi 150 roketle vuruldu

Hizbullah'tan siber saldırılar sonrası İsrail'e misilleme

Yol tartışması kanlı bitti: Baba, oğul ve gelin av tüfeğiyle öldürüldü

Baba, oğul ve gelin öldürüldü

Bakan Yerlikaya, Narin cinayetini soran muhabire 'sus' işareti yaptı

Yerlikaya'dan Narin cinayetini soran muhabire ilginç tepki

Kadın yardımcısının odasına zorla giren okul müdürü açığa alındı

Zorba müdürün bileti kesildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });