Haberler

Nijerya, yenilenebilir enerji sektörüne 2 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı

Güncelleme:

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Nijerya'da yenilenebilir enerji sektörüne 2 milyar dolar yatırım yapıldığını bildirdi. Tinubu, yenilenebilir enerji alanına daha fazla özel sektör katılımı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Nijerya'da yenilenebilir enerji sektörüne 2 milyar dolar yatırım yapıldığını bildirdi.

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Aso Rock Sarayı'nda "3. Afrika Doğal Kaynaklar ve Enerji Yatırımları Zirvesi" düzenlendi.

Zirveye katılan Nijerya Devlet Başkan Yardımcısı Kashim Shettima, açılışta Devlet Başkanı Tinubu'nun açıklamasını okudu.

Açıklamasında Nijerya'da yenilenebilir enerji sektörünün hızla büyüdüğüne işaret eden Tinubu, yenilenebilir enerji sektörüne 2 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtti.

Yenilenebilir enerji alanına daha fazla özel sektör katılımı sağlanmasının hedeflendiğini aktaran Tinubu, "Daha temiz ve sürdürülebilir enerji sistemlerine geçişimizde doğal gazın oynadığı önemli rolün de farkındayız. Doğal gaz, ülkemizin ekonomisini temelden yeniden yapılandıracak bir geçiş yakıtıdır." ifadesini kullandı.

Nijerya Madencilik Bakanı Dele Alake de zirvenin, Afrika'nın doğal kaynaklarının geliştirilmesini sağlayacak ortaklıkların kurulması ve yatırım çekilmesi açısından büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Ekonomi Güncel Enerji

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten teğmenlerle ilgili yeni çıkış: Kasıt, disiplinsizlik varsa gereği yapılacak

Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili AK Parti Sözcüsü'nden yeni çıkış

'Kılıçlı yemin' tartışması büyüyor! Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Bunu milletimiz affetmez, vazgeçin

Erdoğan'a ateş püskürüp bir de çağrıda bulundu: Vazgeçin

Bolu Dağı Tüneli, Ankara-İstanbul istikameti hizmete açıldı

Sürücülerin çilesi sona erdi! Planlanan tarihten önce açıldı

Şırnak'ta beyaz torosa JİTEM amblemi yapıştıran uzman çavuş açığa alındı

Beyaz torosa yapıştırdığı amblem ilçeyi karıştırdı! Uzman çavuş açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title