Haberler

Nevruz Ateşini Karla Söndürdüler

Kars Valiliği tarafından düzenlenen Nevruz etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kars Valiliği tarafından düzenlenen Nevruz etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Yumurtaların tokuşturulduğu, halk ozanları konseriyle renklenen kutlamalarda yakılan ateş, karla söndürüldü. Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde ise Nevruz etkinliklerinin ardından polise taş atan 6 kişi gözaltına alındı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı halk müziği konseri yapıldı. Daha sonra Vali yardımcısı Ünal Coşkun, Ak Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar kortej yürüyüşüne katıldı.

ATEŞ ÜZERİNDEN ATLARKEN DÜŞME TEHLİKESİ YAŞADI

Halk oyunları gösterisi ve halk ozanlarının sazlı-sözlü değişleriyle renklenen yürüyüş Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nda son buldu. Güneşli havada kaldırımda yakılan ateş üzerinden önce protokol daha sonra gazeteciler atladı. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ateşten atladıktan sonra zeminin kaygan olması nedeniyle dengesini kaybederek düşme tehlikesi geçirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği törende ateşe yakın mesafede kameralara konuşan Vali yardımcısı Ünal Coşkun, alevlerin büyümesi üzerine yönünü değiştirdi. Vali yardımcısı Coşkun, farklı etnik yapıdan birçok insanın yaşamını sürdürdüğü şehirdeki birlik ve beraberliğin herkese örnek olmasını istedi.

YUMURTA TOKUŞTURDULAR

Yumurta tokuşturan Başkan Bozkuş ve Vali yardımcısı Ünal Coşkun'un yarışması izleyenleri güldürdü. Sürekli yumurtası kırılan Coşkun'un yardımına kurum amirleri yetişti. Belediye Başkanı Bozkuş'un yumurtası uzun uğraşlar sonucu kırılınca herkes kahkahaya boğuldu. Bu renkli görüntülerin ardından Halk ozanları kahramanlık türkülerinin yanında atışmalar yaparak izleyenleri coşturdu. Ateş etrafında söylenen türküler vatandaşları neşelendirdi. Protokol ve halk daha sonra ateş etrafında toplanarak hep birlikte halay çekti. Özel Hareket timleri, çatı katlarında ve balkonlarda yoğun güvenlik önlemi aldı. Eğlencenin ardından geride kalan ateş ise belediye işçilerinin küreklerle taşıdığı karla söndürüldü.

DOĞUBAYAZIT'TA 6 GÖZALTI

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları Belediye Meydanında yapıldı. Iğdır BDP Milletvekili Pervin Buldan'ın da katıldığı Nevruz kutlamaları, yerel sanatçıların müzikleri eşliğinde halaylar çekildi. Yaklaşık 3 saat süren programın ardından BDP ilçe binasına doğru yürüyüşe geçen kalabalık bir gruba polis izin vermeyince olaylar çıktı. Arka sokaklarda bir araya gelen 50-60 kişilik bir grup, Ağrı Caddesi üzerinde güvenlik önlemi alan polise taş attı. Polis, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Çıkan olaylarda, polise taş atan 6 kişi gözaltına alındı. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Bozkuş Ünal Coşkun Ağrı Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title