Haberler

NASA'nın James Webb Uzay Teleskobuyla Süper Jüpiter'in Fotoğrafı Çekildi

Güncelleme:

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), James Webb Uzay Teleskobuyla Dünya'dan yaklaşık 12 ışık yılı uzaklıkta bulunan Süper Jüpiter adlı öte gezegenin fotoğrafını çekti. Araştırmacılar, bu gezegenin doğrudan fotoğrafı çekilen en soğuk öte gezegenlerden biri olduğunu belirtti. Fotoğraf, Almanya'daki Max Planck Astronomi Enstitüsü tarafından incelendi.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait James Webb Uzay Teleskobuyla (JWST) Dünya'dan yaklaşık 12 ışık yılı uzaklıkta "Süper Jüpiter" diye nitelendirilen öte gezegenin fotoğrafının çekildiği bildirildi.

NASA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'daki Max Planck Astronomi Enstitüsünden araştırmacılar, JWST ile fotoğrafı çekilen, Dünya'dan yaklaşık 12 ışık yılı uzaklıktaki dev öte gezegeni inceledi.

Araştırmacılar, kütlesi Jüpiter'den birkaç kat fazla olan "Epsilon Indi Ab" adlı öte gezegenin, "bu zamana kadar doğrudan fotoğrafı çekilen en soğuk öte gezegenlerden biri" olduğunu kaydetti.

Araştırmanın yazarlarından Elisabeth Matthews, Güneş'e benzeyen "Epsilon Indi A" adlı K tipi yıldızın yörüngesindeki öte gezegenin, gezegenlerden en çok Jüpiter'e benzediğini fakat Jüpiter'den daha büyük olduğunu belirtti.

Matthews, sıcaklığı tahminen 2 santigrat derece olan, "Süper Jüpiter" diye nitelendirilen Epsilon Indi AB gibi soğuk gezegenlerin daha zor tespit edildiğine vurgu yaptı.

Araştırmanın sonuçları "Nature" dergisinde yayımlandı.

Kaynak: AA / Güncel

James Webb Max Planck Havacılık Jüpiter Almanya Güncel Dünya NASA

Erzurum Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktaki bomba ihbarı asılsız çıktı

Acil iniş yapan Hindistan uçağında korkulan olmadı

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B'dan 'BB-'ye yükseltti

Piyasalar merakla bekliyordu! Fitch, Türkiye kararını açıkladı

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'nin "tüzük" kurultayından karar çıktı

Sakince kafeye gelen kadın, masada oturan adama kurşun yağdırdı

Sakince içeri giren kadın, peş peşe tetiğe bastı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title