Haberler

Muhtarlar Eylemde

Muhtarlar Eylemde
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 960 mahalle ve köy muhtarının oluşturduğu platform üyesi bir grup muhtar sorunlarını anlattıkları mektupları Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanına gönderdi.

İstanbul'un 39 ilçesinde görev yapan 960 mahalle ve köy muhtarının oluşturduğu platform üyesi bir grup muhtar sorunlarını anlattıkları mektupları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi. *Sirkeci Postanesi önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Heybeliada Muhtarı Aslı Yalap, "Devletin görünür görünmez bir çok yükünü omuzlayan muhtarlık kurumu, kurumsal kimliğini kaybetme noktasına gelmiştir" dedi. Sirkeci Büyük Postane önünde saat 10: 00'da bir araya gelen muhtarlar yaptıkları basın açıklamasının ardından hazırladıkları mektupları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi. İstanbul'daki 39 ilçede görev yapan 960 mahalle ve köy muhtarının mühür bastığı mektuplarda, muhtarlar özellikle özlük haklarıyla ilgili sorunlarını dile getirdi.

İstanbul Köy Mahalle ve Köy Muhtarları Platformu adına yapılan açıklamayı okuyan Heybeliada Muhtarı Aslı Yalap, İstanbul'daki tüm muhtarların yanı sıra Türkiye'deki 54 bin muhtarın da aynı sorunları yaşadığını dile getirdi. Kurumsal ve özlük hakları noktasında muhtarların en zor dönemlerini yaşadığını ifade eden Yalap, "Türkiye'de halka daha iyi hizmet vermek ve devleti küçültmek adına çeşitli adlarla yeni kurumlar açılırken, devletin görünür görünmez bir çok yükünü omuzlayan muhtarlık kurumu kurumsal kimliğini kaybetme noktasına gelmiştir" dedi. Muhtarlığın sadece ikametgah ve nüfus sureti veren bir kurum olarak gösterilmeye çalışıldığını da belirten Aslı Yalap, "Muhtarların kurumsal anlamda 123 adet üst görev, binin üzerinde de alt görevleri olduğunu kamuoyunun ve bu konuda söz sahibi olan yetkili makamların bilmesi gerekir. Vatandaşların ilk hizmet kapısı olan muhtarlık camiası günümüz şartlarında hala 1944 yılında çıkarılan yasalara göre yönetilmektedir. Muhtarlar kendi devleti tarafından ihmal edilmiş, itelenmiş ve ötelenmiştir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close