Haberler

Müezzinoğlu: Edirne'nin Değişime İhtiyacı Var

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile tarihi Selimiye Camisi'ni gezdi.

Müezzinoğlu, cami çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen'e destek olmak için kentte bulunduklarını söyledi.

Topbaş ile zaman zaman Edirne ve Trakya'da programlar düzenlediklerini ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul Büyükşehir Belediye vizyonunu, büyükşehir yönetim anlayışını Edirne ve Trakyamız'daki sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla paylaşacağız. Edirne'nin gerçekten ciddi düzeyde yerel yöneticilik vizyonunda değişime ihtiyacı var. Altyapı sorunu var, sağlıklı ve temiz akmayan suları var, yine asbestli borulardan aktarılan sular var, çöpü vahşi depolama var, Tunca Nehri'nin kirletilmesi var."

Müezzinoğlu, İstanbul'un dünya çapındaki vizyonunu Edirne ve Trakya'ya yansıtabilmek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ile bir program organize ettiklerini ifade ederek, "Tüm Trakyalı hemşehrilerim adına Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum. İstanbul'da şöyle bir söz vardı, 'İstanbul'un ağabeyi Kadir ağabey, Kadir Topbaş İstanbul'un ağabeyi. Trakya'nın da hamisi" diye konuştu.

"FARKLI MANİPÜLASYONLAR BİZE TUTMAZ"

Topbaş, Edirne'de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Trakya bölgesindeki belediye başkan adaylarının yerel seçim çalışmalarına destek olmak için çeşitli etkinliklere katıldığını ifade eden Topbaş, Türkiye'nin her yerinde yerel seçim çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

"Bir gazetede mal varlığınızın açıklanacağına dair bir iddia var. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusunu Topbaş, şöyle yanıtladı:

"Ben davet için sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. TRAKAB bölgesinin de planlarını biz yaptık. Burada yerel yönetimler bazında bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz. Gelecekte de kentlerimizin sağlıklı bir yapıya kavuşmasını sağlamak istiyoruz. Tabii biz resmi görev yapanlar, resmi görevlerde bulunanlar mal varlığı beyanı verirler. Biz de veririz. Bizim İstanbul'daki var oluşumuz, varlığımız babamın dedeleri 1860'lardan beridir. Babam 1928'de İstanbul'a gelmiştir. Esnaf aileye mensubuz. Her şeyimiz açıktır. Onların söyleyecekleri hiçbir şey bizde tutmaz. Bir şey bulamazlar. Bizde ne varsa odur. Biz olduğumuz gibi gibi görünürüz, göründüğümüz gibi de yaşarız. Farklı manipülasyonlar bize tutmaz."

Konuşmaların ardından Selimiye Camisi'nin bahçesindeki vatandaşlarla sohbet eden Müezzinoğlu ve Topbaş, caminin fotoğrafını çeken bir Japon turist gurubuyla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programın ardından bir esnaf Topbaş'a, üzerinde "Büyük usta Edirne'de" yazılı bir tepsi badem ezmesi hediye etti.

Daha sonra Müezzinoğlu, Topbaş ve AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen, seçim otobüsüyle şehir turu attı.
 

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title